Тищенко доскакався, за нaпaд на нардепа йому світить 7 років в’язниці: Разумков повідомив про останні події

Резонансні сутички у залі Верховної Ради, під час яких Микола Тищенко заламав свого колегу прямо за трибуною, набувають ще більших обертів. Кілька годин тому на відомого нардепа-ресторатора, що влаштував штурханину, були подані одразу 2 заяви – до Генпрокуратури і ДБР. Ситуацію прокоментував і голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Коментар Разумкова і 2 заяви до органів: “Погарячкував”

Останні новини з приводу цих подій очільник Парламенту повідомив в ході брифінгу, що відбувся 10 вересня в будівлі ВРУ.

“Це – неприпустима поведінка в стінах Верховної Ради. Завжди можна вирішувати питання у вербальний спосіб, а не шляхом штурханини. Причому, це вже друга така подія з Миколою Миколайовичем. Я думаю, що будуть зроблені відповідні висновки”, – зазначає голова ВРУ Дмитро Разумков.

Як відзначив голова Верховної Ради, одразу після сутичок Микола Тищенко підходив до нього по особистому питанню і казав, що погарячкував, визнавши свою провину.

Та буквально за годину після виступу Разумкова стало відомо про дії одного з колег “по цеху”.

Перший заступник голови Комітету з питань антикорупційної політики Ярослав Юрчишин написав заяву про вчинення Миколою Тищенком кримінального правопорушення до Генпрокуратури.

“Прошу розпочати досудове розслідування щодо дій Тищенка М.М., у яких вбачаються ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 346 (вчинення насильницьких дій у зв’язку із державною діяльністю народного депутата України) та ч. 1 ст. 351 (створення штучних перешкод у роботі народного депутата України) ККУ”, – зазначив в заяві нардеп Ярослав Юрчишин.

Щодо ст. 346, то такі дії караються позбавленням волі на строк від 4 до 7 років.

А щодо ст. 351 – штрафом від 100 до 1700 грн або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Ще одна заява була ним направлена і до Державного бюро розлідувань.

“Український парламент – це місце для дискусій та представництва інтересів громадян України, а не для застосування насильства та знущання над парламентськими процедурами”, – коментує автор заяв Ярослав Юрчишин.

“Бультер’єр” і свічка: стьоб нардепів і хто винний

Тим часом учасники сутичок “стьобають” один одного у соцмережах.

Микола Тищенко сходив до церкви, аби поставити свічку за здоров’я свого опонента.

А Гео Лерпос розмістив пост зі словами, що його нападник – “бультер’єр Зеленького”.

Водночас, Лерос заявив, що голова депутатської фракції “Слуга Народу” Давід Арахамія планує і на нього накласти “санкції” через бійку з Тищенком.

А саме – відсторонити його від 5 майбутніх засідань Верховної ради.

“Ця збочена мавпа, яка в дев’яності торгувала героїном, вдерлася за трибуну і намагалася мене кудись тягнути…де тут бійка?”, – пише нардеп.

Проте, голова Парламенту наголосив під час брифінгу, що буде покарано лише ініціатора сутички.

“Ні. Хтось завжди починає бійку. В залі було достатньо камер – всі мають очі і бачення, як це відбувалося”, – підкреслив в ході виступу Дмитро Разумков.

А що ви думаєте з даного приводу!?

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Тищенко доскакався, за нaпaд на нардепа йому світить 7 років в’язниці: Разумков повідомив про останні події