Війна з Росією? Ні, не чули: ДБР викрили, що в Україну контрабандою ввозили з Росії за сприяння митниці та прикордонників пальне

Державне бюро розслідувань (ДБР) викрило масштабну контрабандну схему ввезення російського пального в Україну за сприяння співробітників митниці та Державної прикордонної служби. Про це повідомляють на сайті ДБР 10 вересня.

“За оперативними даними, організатори використовували вантажні кораблі під українським прапором, які здійснювали комерційні рейси в іноземні порти. Екіпажі відключали системи автоматичної ідентифікації суден на маршруті до Румунії, Туреччини та Болгарії. Із відключеними “маячками” кораблі прямували у визначену акваторію, де приймали нафтопродукти з російських танкерів. Завантажені пальним кораблі поверталися на затверджений маршрут та знову з’являлись на радарах”, – ідеться в повідомленні.

Після прибуття в порти Румунії, Туреччини й Болгарії судна поверталися в Україну.

“Для розмитнення пального організатори підробляли документацію, у якій вказували іншу країну походження продукції, оскільки при офіційній закупівлі пального в резидентів РФ до імпортера застосовуються додаткові заходи контролю”, – підкреслили у ДБР.

Зазначають, що для мінімізації податків ділки занижували обсяги ввезеного пального. Схему проводили через Одеську митницю.

“Тільки з початку 2021 року зазначені судна легально ввезли в Україну 27 тис. тонн нафтопродуктів, що становить, за даними слідства, третину від реально імпортованого пального”, – додали в Держбюро розслідувань.

За даними слідства, ділкам у схемі ввезення пального з РФ сприяли співробітники Одеської та Енергетичної митниць і Південного регіонального управління Держприкордонслужби України.

“На цей час виявлено порушення в діяльності митних складів на терміналах, де зберігались ввезені нафтопродукти, – розповіли у ДБР. – Слідчо-оперативна група ДБР проводить моніторинг обсягів вивезення з території терміналів нафтопродуктів вантажним транспортом та встановлює подальший ланцюг реалізації російського пального”.

ВІДЕО

Відео: Державне бюро розслідувань / YouTube

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Війна з Росією? Ні, не чули: ДБР викрили, що в Україну контрабандою ввозили з Росії за сприяння митниці та прикордонників пальне