ВІДЕО: Кашель, біль у горлі, слабкість і ломота у тілі: перші симптоми коронавірусу від пацієнтів, які одужали від хвороби

Четверо пацієнтів, які вже одужали або лікуються від нової коронавірусної інфекції COVID-19, мали різні симптоми, але у всіх недуга розпочиналася так само як респіраторне захворювання.

У когось був кашель і втрата смакових якостей та нюху, а в інших — висока температура і біль у м’язах.

Інфекціоністи до найтиповіших симптомів зараховують: гарячку, сухий кашель та ядуху, яка може призвести до вірусної пневмонії

Вадим відпочивав у Австрії на гірськолижному курорті. На четвертий день після повернення додому чоловік звернувся до лікарів. У нього паморочилось у голові й він мав незначну слабкість і ломоту в тілі.

«Температура 38,2. Запаморочилося в голові, виник біль у м’язах. І від першого дня у мене було червоне горло і першіння. Ані кашлю, ані чогось у легенях не було», — розповідає чоловік.

А у 48-річного філіппінського юриста Карло Наварро коронавірус проявився сильним кашлем, різкою зміною температури та лихоманкою. Симптоми чоловік відчув після подорожі зі своєю родиною до Японії. Каже, що підчепив недугу попри те, що носив маску, рукавички і користувався дезінфекторами. Стверджує, що інфікувався, бо навпроти нього кашляла людина.  

«Я хочу, щоб ви знали, щойно з’являться симптоми, вам потрібно негайно ізолюватися. В жодному разі не можна ризикувати, особливо, якщо у вашій родині є люди похилого віку або групи високого ризику», — закликав філіпінець Карло Наварро, який перехворів на коронавірусну інфекцію.

У британця Еріка, який тричі на тиждень займався спортом була задишка і ломота у тілі.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

ВІДЕО: Кашель, біль у горлі, слабкість і ломота у тілі: перші симптоми коронавірусу від пацієнтів, які одужали від хвороби