Kрeмль кипить! Щoйнo Україна і Великобританія підписали історичний договір який передбачає Військово-Морські сили

Сьогодні в Одесі приземлився британський урядовий літак BAe 146, раніше прибули два американських конвертоплана Bell V-22 Osprey, які деякий час кружляли над містом.

У перші кілька годин складу делегації та мету візиту гостей залишалися невідомими. Однак пізніше в посольстві Великобританії повідомили про укладення між сторонами найважливішого стратегічного договору про підтримку розвитку Військово-Морських сил України. Підписантами виступили міністр з питань оборонних закупівель Великобританії Джеремі Квін і заступник міністра оборони України Олександр Миронюк, повідомляє “Думка”.

Нова угода стане проривом для українських захисників: Великобританія буде задіяна в будівництві двох військово-морських баз, проектуванні і будівництві військових кораблів, а також в реконструкції суднобудівних підприємств. Також в документі йдеться про двох тральщиках і восьми ракетних катерах.

Крім цього, перед гостями провели навчання спецназу: військовослужбовці взяли штурмом есмінець HMS Defender, де згодом були підписані папери

Нагадаємо, напередодні стало відомо про передачу Україні двох військових кораблів Sandown від Британії за рахунок кредитних коштів.

За матеріалами.dialog.ua

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Kрeмль кипить! Щoйнo Україна і Великобританія підписали історичний договір який передбачає Військово-Морські сили