Це остаточний кiнeць для Крeмля: Еpдoгaн щойно перед журнаілстами і оголосив про запуск початку будівництва каналу “Стамбул” в обхід Босфору, Рoсiя – головний пoтeрпiлий

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган 29 травня оголосив про початок будівництва каналу “Стамбул”, який з’єднає Чорне і Середземне моря в обхід протоки Босфор. Проект стартує вже в кінці червня 2021 року. Своєю думкою про проект поділився в  Telegram відомий російський блогер, військовий і політичний оглядач Ель Мюрид,

Новий канал підвищить геостратегічну важливість Туреччини. Більш того, Ердоган вже планує будівництво двох нових міст на двох берегах “Стамбула”

Мюрид звернув увагу на важливий момент в словах Ердогана. Він заявив, що деякі країни будуть “стурбовані” проектом. Блогер певен, що мова, в першу чергу, про Росію. 

Справа в тому, що канал не потрапляє під конвенцію Монтре. Цей документ встановлює різні режими проходу через Босфор для військових кораблів країн чорноморських і нечорноморських держав. Для останніх введені обмеження за класом і тоннажу.

“Саме вона (РФ – ред.) Стає головним потерпілим у цій історії, так як конвенція Монтре компенсувала слабкість і несамодостатність Чорноморського флоту, який будувався, виходячи з двох базових передумов: єдиним військовим супротивником в акваторії Чорного моря є Туреччина, військові кораблі третіх країн не можуть надати скільки-небудь значного впливу на загальну обстановку в акваторії Чорного моря. Тепер змінюється все “, – пояснив блогер.

На його думку, завдяки “Стамбулу” НАТО отримає можливість контролювати Чорне море, тобто це буде означати стратегічна поразка РФ на півдні.

Довгий час, зазначив Мюрид, в Чорному морі був баланс інтересів Туреччини і СРСР (а нині Росії). Тепер він буде порушений, і не на користь Москви. ”

Відповіді в Росії, крім  заборони помідор ів і туристичного повідомлення з Туреччиною, немає. Ердоган це з’ясував експериментальним порядком, і отриманий результат його повністю задовольнив “, – написав російський експерт.

За матеріалами сайту Діалог

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Це остаточний кiнeць для Крeмля: Еpдoгaн щойно перед журнаілстами і оголосив про запуск початку будівництва каналу “Стамбул” в обхід Босфору, Рoсiя – головний пoтeрпiлий