Ви повинні це знати! Медведчук в суді заявив, що по вказівці Порошенка і Турчинова він був уповноважений вести..

Медведчук заявив, що на переговори з бойовиками його уповноважили Турчинов і Порошенко

Підозрюваний у держзраді нардеп від фракції “Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук заявив, що вів переговори з терористами “ЛДНР” через те, що на це його уповноважив спочатку в. о. президента України Олександр Турчинов, а пізніше п’ятий президент Петро Порошенко.

Про це депутат розповів журналістам перед будівлею Апеляційного суду в Києві.

“Я офіційно був уповноважений на ведення цих переговорів Турчиновим і Порошенком і пізніше був уповноважений і Тристоронньою контактною групою і СБУ, яка надала мені статус спецпредставника з гуманітарних питань в ТКГ”, – стверджує Медведчук.

За його словами, він також вів переговори щодо економічних питань, зокрема про “принципові домовленості щодо постачання електроенергії в Україні”. Медведчук наголосив, що такий договір був підписаний.

Нардеп зазначив, що з 2014 по 2018 рік зустрічався з Порошенком для обговорення переговорів з бойовиками, поки вони «не розійшлися в поглядах» щодо обміну полоненими.

На питання, чи дійсно Медведчук просив терористів не чіпати будинок олігарха Ріната Ахметова в 2014 році, депутат заявив, що не буде коментувати ніякі розмови, оскільки вони нібито сфальсифіковані.

Він додав, що те, що відбувається сьогодні – «це чиста провокація і виготовлення так званої фабрики фейків».

Медведчук заперечує і те, що можливо передавав Росії секретну інформацію про підрозділи Збройних сил України. Він пояснив, що мав доступ до секретних даних під час роботи головою Адміністрації президента Леоніда Кучми, але в наступні 15 років такої можливості у нього було.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Ви повинні це знати! Медведчук в суді заявив, що по вказівці Порошенка і Турчинова він був уповноважений вести..