На ніч! Зеленський розбив – діти чинновників в шоці. Збирайте речі – звільнити Конча-Заспу. Всі геть

Після аудиту земельних ділянок та будинків, що розташовані на територіях державних резиденцій у Конча-Заспі та Пущі-Водиці, буде розроблена концепція подальшого використання цих об’єктів, сказав Президент України Володимир Зеленський на прес-конференції.

«У нас буде концепція – ми її представимо суспільству – щодо Конча-Заспи, щодо ВДНГ, щодо Пущі-Водиці. Ми обов’язково зробимо презентацію цієї концепції – хто там житиме, за яких умов», – зазначив Глава держави.

Володимир Зеленський зауважив, що на території державних резиденцій часто мешкають не лише колишні високопосадовці та їхні родичі, а й зовсім сторонні люди.

«Там дуже багато цих людей. Вважаю це несправедливим. Там живуть діти цих чиновників, їхні родичі, друзі», – сказав Глава держави.

Президент попросив Державне управління справами провести повну ревізію осіб, які проживають у державних резиденціях.

«Вони всі повинні поїхати», – зауважив він.

Варто також зазначити, що рішення Ради національної безпеки і оборони України щодо застосування обмежувальних заходів проти деяких фізичних і юридичних осіб є засобом для виконання Главою держави своїх конституційних обов’язків. На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський під час прес-конференції.

«Я виконую свої конституційні обов’язки. І не з «якоюсь групою людей» – до Ради національної безпеки і оборони входять керівники правоохоронних органів, Прем’єр-міністр та члени уряду, Голова Верховної Ради. Це не диктатура й не монархія. Там усі представлені», – сказав він.

При цьому Володимир Зеленський зауважив, що не всі члени РНБО голосували, наприклад, за санкції щодо активів народного депутата Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

«Це їхня думка, їхнє рішення. Бо на засіданнях РНБО ми обговорюємо питання, доводимо один одному, а потім голосуємо. Це спільна відповідальність», – зазначив він.

Глава держави заявив, що завдяки таким рішенням Ради нацбезпеки і оборони відбувається захист інтересів України.

Президент також наголосив, що формат РНБО дає змогу ухвалювати важливі для держави рішення не одноосібно.

На засіданнях Ради нацбезпеки і оборони відбувається діалог між представниками різних гілок влади, зокрема і з головою Національного банку України, інституційну незалежність якого Володимир Зеленський підтримує.

«У нас більше немає де спілкуватися. Який у нас може бути діалог? НБУ – незалежна інституція. Тільки коли нам треба було допомагати людям, виплачувати бізнесу по 8 тисяч гривень і в інші складні моменти, ми збираємося на засіданні РНБО», – сказав Глава держави.

Декілька слів сказав президент і про Акціонерне товариство «Укрзалізниця», яке є стратегічним підприємством України, більше не має брати незрозумілі кредити, а повинне налагоджувати співпрацю із серйозними приватними інвесторами, щоб не бути збитковим

«Зараз ми, перш за все уряд, знову тиснемо, щоб звільнити керівництво «Укрзалізниці». І це буде постійно, поки не зміняться всі ланки, починаючи з вищої, і до нижчих. Тому що це підприємство є банкрутом вже багато років. І тільки силою, посадками можна там навести лад», – сказав Глава держави під час прес-конференції.

Президент зазначив, що накопичення кредитів, які бралися в минулі роки під високі ставки, фактично призвело до банкрутства «Укрзалізниці».

«Укрзалізниця» має кредитну заборгованість на сотні мільйонів доларів. Вони брали кредити на 100, 200, 300 мільйонів доларів під 10-12%. До мене – при мені цього не було. На цьому заробляла та чи інша «прокладка», – сказав Володимир Зеленський і наголосив, що більше такого допускати не можна.

Джерело:korupciya.com

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

На ніч! Зеленський розбив – діти чинновників в шоці. Збирайте речі – звільнити Конча-Заспу. Всі геть