Карма наздогнала Одеського викладача який ж0рстко образuв студентів і українську мову, його від сьогодні офіційно вже..

Викладача Чорноморського морського спеціалізованого коледжу ОНМУ Олександра Макаренка, який оскандалився через образи державної мови, звільнили. Раніше чоловік у соціальній мережі назвав українську мовою “окупантів і фашистів”.

Як передає місцевий портал IT-3, сам Макаренко після підняття громадського резонансу намагався виправдатися. Він стверджував, що його слова були вирвані з контексту.

За словами викладача, скандал роздули провокатори, а він називав “псячою мовою” суржик – суміш української та російської мов. Чоловіка все ж вирішили зняти з посади.

Скандал розгорівся після коментарів викладача у Facebook, які він залишив під псевдонімом.

Мовний скандал розгорівся в місті Чорноморськ в Одеській області. Викладач спеціалізованого коледжу Одеського національного морського університету Олександр Макаренко назвав українську мовою «окупантів і фашистів».

Я не розумію вашої собачої мови, будь ласка, пишіть білоруською чи російською мовами. Для мене ця ваша українська мова — мова окупантів та фашистів, — таку заяву він зробив у Facebook під час обговорення нових правил державної мови.

За словами заступниці директора з освітньої роботи коледжу Наталії Федорової, в навчальному закладі не мають наміру терпіти подібні висловлювання викладача.

Свою думку чоловік висловив під постом, де обговорювалися нові правила української мови.

“Я не разумею вашу псячу мову, пышіть калі ласка па-беларусску альбо па-русску. Я ня мовлю ўкраінскай мовой і паперы пышу па-руску, хоць ведаю яе. Для мяне гэта ваша ўкраінская мова – мова окупантаў та фашыстаў”, – писав уже колишній співробітник коледжу.

Заступниця директора з освітньої роботи навчального закладу Наталія Федорова розповіла, що в коледжі не будуть терпіти подібні висловлювання, передає “Думська“.

“Неприйнятно, що викладач нашої установи публічно робить такі висловлювання”, – заявила Федорова. Вона обіцяла, що з дітьми в групах, де викладав чоловік, поговорять, щоб з’ясувати, чи пропагував учитель ненависть до державної мови на своїх уроках.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Карма наздогнала Одеського викладача який ж0рстко образuв студентів і українську мову, його від сьогодні офіційно вже..