Жодних домашніх арештів! Суддя зніс Медведчука – сяде на довго. Відразу після арешту. Це таки сталось – переворот

Лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук, якого Печерський суд відправив під цілодобовий домашній арешт, може бути звинувачений за кількома діянями, за статтею КК “Державна зрада”. Зокрема, телеканали нардепа наносили шкоду інформаційної безпеки країни.

Про це в програмі Роксани Руно “Все по бєспрєдєлу” на Апостроф ТВ розповів суддя КСУ у відставці Віктор Шишкін.

“Зараз важко говорити про звинувачення Віктора Медведчука в державній зраді, оскільки ми не бачили обвинувальний акт і не знаємо, що в ньому написано. До нас тільки з чуток або зі ЗМІ доходить інформація про те, що саме інкримінують Медведчуку, тому все це є лише інтерпретацією. Потрібно бачити і читати сам документ “, – розповів Шишкін.

Він звернув увагу, що українським законодавстом передбачений перелік діянь, які можна назвати шкодою державі.

“У статті 111 (Кримінального кодексу України) йдеться про державну зраду. Кожне слово, особливо коли мова йде про диспозицію в кримінальному законодавстві чогось варте, а може коштувати і життя, і волі, і гідності. В законі йдеться про умисні діяння, вчинені на шкоду: суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці держави. Причому, кожне з цих дій може мати окремий і самостійний характер “, – розповів суддя Конституційного Суду України у відставці.

На думку Шишкіна, можна говорити про декілька вчинених Медведчуком діяннь на шкоду Україні.

“Якщо зараз проаналізувати діяльність телеканалів Віктора Медведчука, які заборонили, то точно можна говорити про нанесення шкоди інформаційній безпеці України. Це його канали тиражували наративи Кремля про громадянську війну в Україні, ніж завдавали шкоди інформаційної безпеці країни.

Я можу здогадуватися про суть звинувачення Медведчуку, адже я не знаю, що саме йому пред’явили. Було згадано про передачу Медведчуком інформації в Росію про розташування підрозділів ЗСУ, це може бути пункт статті 111 про нанесення шкоди суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності. Однак говорити про це можна після того, як буде оприлюднено обвинувальний акт Медведчуку “, – резюмував Шишкін.

Українці ж у коментарях зазначають, що Медведчук відзначився у всіх сферах, і економічних і інформаційних і в порушені суверенітету та територій. І ставлять цілком риторичне питання – як надовго посадять Медведчука?! Крім того, той факт що Медведчука посадили під домашній арешт – це вже переворот політичної свідомості.

Нагадаємо, Майже через два місяці після запровадження санкцій РНБО, за нардепів від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука і Тараса Козака взявся український суд: 11 травня відбулися обшуки у київському помешканні Медведчука, пізніше ж цього дня генпрокурор Ірина Венедіктова на брифінгу із головою СБУ Іваном Бакановим оголосила про підозру депутатам, котрі у своїх висловлюваннях підтримують Росію, за статтями «державна зрада» і «готування до розграбування національних цінностей на окупованій території».

Наступного дня Медведчук із адвокатом сам прибув до Генпрокуратури, щоб отримати підозру, заявивши про «політично вмотивовані дії влади» і про те, що не збирається покидати України. А вже 13-го травня розпочався процес у Печерському районному суді Києва, який заповнили журналісти та однопартійці Медведчука. Суддя В’ячеслав Підпалий відмовив прокуратурі у клопотанні про взяття під варту, постановивши взяти Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 9 липня. Іншого фігуранта справи – Тараса Козака – досі немає в Україні.

Попри очікування, Росія не заступилася за кума Путіна: речник російського президента Дмитро Пєсков заявив, що це «внутрішня справа України», а сам Путін обмежився розмірковуваннями про те, що якісь сили «повільно, але невідворотно перетворюють Україну на якийсь антипод Росії, на якусь Антиросію».

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Жодних домашніх арештів! Суддя зніс Медведчука – сяде на довго. Відразу після арешту. Це таки сталось – переворот