Терміново! Це війна – Зеленський стиснув кулаки: сталося фатальне. Гірше і бути не могло – почалося!

Як повідомляє талеграм канал Klymenko Time, Віталій Кличко на сьогоднішньому пленарному засіданні Київради прямо звинуватив Офіс президента в здійсненні політичних замовлень і тиску. Він заявив:

«Протягом останніх двох днів правоохоронні органи і податкові служби кошмарять столичну владу, такого не було в махрові часи Януковича. Вриваються з обшуками на міські комунальні підприємства та департаменти, сьогодні рано вранці прийшли додому до головного архітектора міста, вчора до глави виконкому партії УДАР. Дуже швидко знайшли справи, які не витримують ніякої правової критики »

Скоріш за все, це початок відкритої війни. Очевидним кінцем якого буде усунення Кличка з посади голови КМДА. Продовженням того, що Офіс президента намагався зробити ще влітку 2019.

Кличко йде на відповідну відкриту ескалацію, інших варіантів, з урахуванням власних президентських амбіцій, у нього немає. Ось тільки ресурсів для такої боротьби у Кличка немає теж.

Один з лідерів майдану і учасників перевороту, який знайшов собі тепленьке місце за підсумками Віденської змови за участю Порошенка, Фірташа, Льовочкіна, всі роки після отримання влади зі своєю командою активно заробляв на Києві. І про електоральну підтримку ні в Києві, ні вже тим більше в масштабах всієї України – не дбав. А тому якоїсь реальної і масової підтримки у Кличка серед людей немає і бути не може. Криками про те, що центральна влада тисне місцеве самоврядування, він росту своєї підтримки не доб’ється ніяк.

Будь-якою серйозною зовнішньополітичною підтримкою похвалитися Кличко не може також. Як і вагомою підтримкою на рівні еліт і груп всередині країни, здатної переломити атаку Офісу президента на нього організаційно або медійно.

   

Як відомо, прокуратура викрила незаконну схему, яка приносила мільйонні прибутки від “кришування” нелегальної торгівлі у підземних переходах столиці. З нею пов’язують соратника Кличка – Артура Палатного.

Прокурори спільно з СБУ провели обшуки в Києві та області в учасників злочинної групи, які спільно з службовими особами КМДА організували систематичне вимагання та отримання коштів з суб’єктів господарювання за незаконну оренду торгових точок у підземних переходах на території центральних районів столиці.

До складу учасників злочинного угрупування входять близько 20 осіб, у тому числі, колишній народний депутат (за даними джерела УП, це Артур Палатний), а також чинні та колишні депутати Київської міської ради. За попередніми даними, вони щомісяця отримують від 5 до 7 мільйонів гривень доходу від оренди торгових точок, нелегально облаштованих у підземних пішохідних переходах станцій метро у Шевченківському, Солом’янському, Печерському та Голосіївському районах столиці.

Встановлено, що, починаючи з 2012 року КМДА передала у користування “інвесторам” 228 підземних пішохідних переходів. Всього була одна умова: приватні фірми самі здійснюватимуть ремонти і прибирання та боротимуться із стихійною торгівлею.

При цьому інвестори могли безконтрольно встановлювати в підземних пішохідних переходах у будь-якій кількості, без обмежень торгові точки.

Депутат Київради, голова однієї з постійних комісій, який контролював значну кількість посередницьких структур, що здавали ці торгові площі в суборенду у 2012 році став одним із таких інвесторів.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Терміново! Це війна – Зеленський стиснув кулаки: сталося фатальне. Гірше і бути не могло – почалося!