Інфекціоніст пояснив, чому коронавірус почав вражати українців, які не хворіли рік

Коронавірусом почали інфікуватися українці, яких хвороба оминала протягом року. Це може пояснюватися його мутаціями, які роблять збудника більш заразним.

Таке пояснення опублікував на своїй сторінці у Facebook лікар-інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні №4 Євген Дубровський. Він припустив, що до формування колективного імунітету встигне перехворіти все населення країни, – пише Оbozrevatel.

“Ні контроль на кордонах (найважливіше), ні карантини, ні індивідуальні засоби захисту не здатні зупинити коронавірус. Навіть грип зник цього року. Що дуже дивно. А COVID-19 – ні. І схоже, що перехворіють усі. За винятком тих, у кого приголомшливий імунітет або природна несприйнятливість до такого роду вірусів”, – сказав медик.

Водночас інфекціоніст упевнений, що вже скоро в більшості людей виробиться імунітет до зазначеної хвороби.

“Величезна маса перехворілих – цьому прекрасне підтвердження. Їм вже легше. Боятися і переживати більше не треба. За нашими спостереженнями і отриманими даними – захисту на рік вистачає. А далі життя покаже”, – підсумував Дубровський.

За прогнозом лікаря, є ймовірність, що колективний імунітет сформується у населення нашої країни до літа, і хвороба залишиться лише в локальних осередках.

Коронавірус в Україні

Коронавірус в Україні

Коронавірус в Україні

 

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Інфекціоніст пояснив, чому коронавірус почав вражати українців, які не хворіли рік