Скандал! Гройсмана викрили – шокуючий хабар, це побачили всі. Українці приголомшені – за нього взялись

За інформацією журналістів експрем’єр-міністр часів президенства Петра Порошенка міг отримати хабар у 75 млн грн від підозрюваного в заволодінні майном Нацгвардії ексдепутата Максима Микитася.

Про це повідомляє видання “Главком”.

«18.12.2017 в завуальованій формі, під виглядом укладення договору про купівлю предмета злочину, Гройсману В.Б. було надано, а останнім, за пособництва Коваленка В.Л. на ім’я Гижка Ю.П., отримана для себе неправомірна вигода в особливо великому розмірі майнових прав на нежитлові приміщення … в житловому комплексі «Аристократ», … на суму 75 450 132,62 гривень, що становить різницю між фактично сплаченою Гройсманом В.Б. сумою грошових коштів та дійсної ринкової вартістю майнових прав на предмет неправомірної вигоди», – йдеться в постанові.

Водночас, журналіст Владислав Сидоренко на сторінці в мережі Facebook опублікував саму постанову.

«У розпорядженні редакції «Свободного» постанова Вищого антикорупційного суду, закритого засідання, на якому суддя дає дозвіл на обшуки і вилучення документів щодо одного з об’єктів нерухомості, які належали корпорації Укрбуд. У постанові описується, за яких обставини і де/як, приміщення в центрі Києва площею 2000 кв.м., вартістю понад 75 млн грн, були передані прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману хабар», – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що як повідомляє видання Ліга.нет, 1-2 грудня Національне антикорупційне бюро провело обшуки у справі про хабарі компанії Укрбуд нібито в структурах колишнього прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Про це повідомив в Facebook журналіст Юрій Бутусов з посиланням на джерела в НАБУ і САП.

За його словами, свідчення проти Гройсмана дав Максим Микитась – власник будівельної компанії Укрбуд, “яка отримала в 2017-18 роках вигідні будівельні підряди від уряду”.

“Микитась передав НАБУ і САП свій телефон, документи і дав свідчення про держслужбовців, яким він передавав хабарі. Згідно з рішенням Вищого антикорупційного суду від 26 листопада, у вересні 2017 го року Микитась зустрівся з прем’єром Гройсманом і пообіцяв йому хабар у вигляді передачі нежитлових приміщень в житловому комплексі “Аристократи” в центрі Києва, на вулиці Євгена Коновальця, 34. Приміщення площею близько 2000 квадратних метрів оцінюються на ринку не менше ніж в $ 2 млн “, – написав Бутусов.

Згідно зі свідченнями Микитася, як повідомляє журналіст, приміщення були передані структурам Гройсмана 18 грудня 2017 року, і оформлені на Юрія Гижко – підприємця з Вінницької області.

Нещодавно підозрюваного у причетності до заволодіння майном Нацгвардії екс-власника будівельної корпорації «Укрбуд» Максима Микитася відпустили під цілодобовий домашній арешт. Відомо, що Микитась пішов на співпрацю зі слідством.

Нещодавно фігурантом цієї справи став заступник Офісу президента Олег Татаров. 2 грудня НАБУ та САП підготували підозру Татарову в причетності до фальсифікації експертизи у справі Микитася, але генпрокурор Ірина Венедіктова завадила врученню підозри.

НАБУ звинуватило Офіс генпрокурора в тиску та саботажі, не назвавши прізвища підозрюваного, якому мали намір вручити підозру. Пізніше НАБУ заявило, що Микитась добровільно відшкодував до державного бюджету 50 мільйонів гривень.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може не збігатися з авторською…

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Скандал! Гройсмана викрили – шокуючий хабар, це побачили всі. Українці приголомшені – за нього взялись