Чорновіл: Присядьте, якщо стоїте, годину тому відбулась репетиція майбутнього голосування за імпічмент Зеленського

А знаєте, що відбулося менше години тому? Репетиція майбутнього голосування за імпічмент Зеленського. Саме так.

Бо після повного ігнорування зєпрідєнта з його забаганками скоїти чужими руками антиконституційний заколот та узурпацію влади й проходження кардинально інших рішень, проголосували ще одне питання.

Це чисто технічний, на перший погляд, документ. Зміни до Регламенту й ряду законів про забезпечення ефективної реалізації парламентського контролю.

Ніби й нічого особливого, як для парламентсько-президентської республіці. Та й проект зареєстрований не вночі, а ще в кінці вересня. Але цим актом чітко вказується, хто господар в країні.

І це вже не президент. Тому й такі істерики були на Банковій. Тому й не розглядали його досі, доки Зеленський остаточно не підставився.

Підписантами проекту стали десятки нардепів з різних (може й усіх – поки не перевіряв) фракцій. Першим свій автограф поставив Разумков.

І тому представляє це, як свою законодавчу ініціативу. “За” проголосували 323 нардепи. Поки це лише перше читання, бо там виявилися прогалини. Але могли поставити відразу в цілому, пройшло б, а потім би окремим проектом добавили пропущені технічні доповнення до ще одного закону.

Але, думаю, що Разумкову дуже важливо показати Зеленському, що в нього є можливість консолідувати достатньо голосів для повного циклу реалізації імпічменту.

Зараз ще трохи забракло – 25 чоловік, щоб вийти на 3/4, тобто 338 голосів.Вони політично є, але з різних (іноді медичних) причин відсутні в залі.

Те, що під Зеленським реально захиталося крісло – це чудово. Те, що він втрачає підтримку своїх слуг – також добре. Але тут важливо не захопитися. Зараз цю лінію атаки вибудовує Разумков персонально під себе.

Він уже явно почав щось на зразок агітаційно-іміджевої (поки не виборчої) кампанії.Я понад пів року назад детально розписував саме таку перспективу, включно із її загрозами.

Час прийшов і Зеленський своїм кретинізмом і жлобством лише прискорив процес. А Разумков зараз буде скрізь і всюди демонструвати, як він “за все хороше й проти всього поганого”.

Дуже показовим було голосування за хороший соціальний і патріотичний закон №4130 “Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України”. Закон епізодичний, він віддає осиротілим дітям допомогу на суму десь у 10 мільйонів гривень.

На фоні вкрадених і розбазарених сотень мільярдів – піщинка. Але правильний, потрібний і добре сприймається. Його так само зареєстрували ще 18 вересня й підписали ті самі кілька десятків лідерів і депутатів різних фракцій. І також першим стоїть підпис Разумкова.

Коли проект підтримали 324 нардепи, хтось із сдуг-співавторів у залі (ніби Арахамія) активно приймав вітання, а Разумков ревниво обсмикнув його з трибуни: “Ви ж не приймайте вітання, не забувайте, що це мій законопроект”.

Отже, Разумков явно має намір стати першою кнопкою в країні й привчити до цього все чиновництво та силовиків, а Зеленського шантажувати туманним майбутнім.

Усе, що на шкоду Зеленському – на користь Україні. Але така альтернатива мене аж ніяк не втішає. Звісно, абсолютний кретин при владі може принести більше шкоди, ніж ціла ворожа армія. Але цинічний і ворожий до всього українського Разумков – це не вихід.

Це трошки менше зло. І все. Пишу тут про це, бо в нас люди вміють дуже швидко захоплюватися й першим ділом мріють свого чергового кумира винагородити президентською булавою.

Просто не забуваймо: ми знаємо, хто має стати сьомим президентом України й відновлювати державу після цього шестьори. І це точно не Разумков. Зрештою, він може й не вибудовувати таких амбітних планів, а лише бажати взяти під контроль морально нестійкого наркомана та з закулісся впливати на країну.

Нас це точно не задовільняє. Але поки ще по дорозі…

Тарас Чорновіл

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Чорновіл: Присядьте, якщо стоїте, годину тому відбулась репетиція майбутнього голосування за імпічмент Зеленського