Якраз в ці хвилини! Зеленський – зробив це, Кравчук аплодує стоячи: судді oзвiрiли – Президент пішов на безпрецедентне рішення

Леонід Кравчук впевненuй, що Констuтуційнuй Суд Українu порушuв Констuтуцію своїми скандальнuмu рішеннями і поставuв українське суспільство в незручне становuще. На його думку, реакція презuдента Зеленського була вчасною та адекватною.

На думку Кравчука, ця ситуація вимагає негайних, конкретних та дієвих кроків. Про це голова української делегації в ТКГ заявив в ефірі одного з українських телеканалів.

Як Кравчук оцінив реакцію Зеленського на дії КСУ

Він пояснив, що президент Володимир Зеленський вніс законопроєкт, яким пропонує звільнити весь склад Конституційного Суду, оскільки цього потребувала ситуація.За його словами, запропонований Зеленським документ – це законопроєкт, а не указ. І тепер, мовляв, від усе залежатиме від Верховної Ради.

“Президент гасив вогонь. Коли зібралася РНБО, вогонь палав, антиукраїнська ситуація поширювалась, потрібні були дуже швидкі та радикальні кроки”,– сказав Кравчук.

Зверніть увагу! Президент вніс до Ради законопроєкт “Про відновлення довіри до конституційного судочинства”. Документ пропонує визнати рішення КСУ нікчемним та прийнятим в умовах реального конфлікту інтересів.

Крім того, передбачається припинення повноважень складу Конституційного Суду.

Проект закону Володимира Зеленського щодо конституційного судочинства повністю відповідає цінностям, закріпленим Конституцією. Представник президента у суді Федір Веніславський переконаний, що документ допоможе відновити довіру суспільства та вирішить кризову ситуацію, до якої призвели дії КСУ.

Спосіб Зеленського вирішити ситуацію, яка склалася після прийняття Конституційним Судом скандального рішення щодо е-декларування, прокоментував представник президента в КСУ Федір Веніславський, пише Офіс Президента.

“Ідея президента запропонувати Раді вирішити кризову ситуацію політико-правовими засобами є абсолютно обґрунтованою і повністю відповідає цінностям, закріпленим Конституцією,“– зазначив Веніславський.

За його словами, виконання рішення КСУ від 27 жовтня призведе до того, що будь-які наступні зміни до антикорупційного законодавства будуть визнані нинішнім складом суду неконституційними. Адже він зв’язаний своєю власною “правовою” позицією, сформульованою у вказаному рішенні.

“КСУ заклав такі юридичні механізми, які фактично дозволяють визнати неконституційними всі рішення щодо повернення положень антикорупційного законодавства”, – пояснив представник президента.

Веніславський додав, що ухвалення парламентом політико-правового рішення, запропонованого Зеленським, відновить суспільну довіру до конституційного судочинства та вирішить кризову ситуацію, до якої призвели дії Конституційного Суду.

За матеріалами

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Якраз в ці хвилини! Зеленський – зробив це, Кравчук аплодує стоячи: судді oзвiрiли – Президент пішов на безпрецедентне рішення