Тільки що! Порошенко “зблід” – причетний, Зеленський відкрив очі всій країні: позбутися всіх

В Україні не втихає галас довкола скандального рішення КСУ. «Країна» поговорила з кількома людьми з «Слуги народу», щоб зрозуміти логіку дій президента, який вніс законопроект про позбавлення суддів КСУ повноважень, що суперечить Конституції.

Вони пояснили.

Наводимо суть розмови.

У президента вважають, що останні рішення КСУ були інспіровані альянсом Коломойського і Порошенко (більшість суддів КСУ було призначено за часів Порошенко і до сих пір, за версією «слуг народу», ним контролюється).

Інтерес Порошенко в тому, щоб звинуватити в тому, що відбувається Зеленського і накликати на нього гнів Заходу. Після чого спробувати його змістити через організацію масових акцій протесту.

«Слуги народу» вважають, що КСУ йде по беззаконню, виходячи з корупційних інтересів, а також політичних інтересів Порошенко, а тому ситуація надзвичайна.

І вимагає надзвичайних заходів. У тому числі і через прийняття законопроекту про відставку всіх членів КСУ. Наші співрозмовники визнають його неконституційність, але вважають, що іншого способу навести порядок в країні і забезпечити держава від дій КСУ немає.

Також вони кажуть, що до західних посольств вже донесена позиція президента і його команди щодо рішень КСУ і там, як стверджують депутати, розуміють, що Зеленський до них непричетний і що це гра Коломойського і Порошенко.

На питання чи вистачить голосів під законопроект про перезавантаження Конституційного суду джерела видання відповіли коротко: «робота йде».

Додамо, що зараз під будівлею Конституційного суду України відбувається акція протесту проти рішення про скасування відповідальності за незаконне збагачення.

Акцію під назвою “Відправимо суддів-зрадників КСУ до Ростова” влаштували такі організації, як “Центр протидії корупції”, “Рух опору капітуляції”, Transparency International Ukraine, Автомайдан та інші.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський зажадав звільнити весь склад Конституційного суду через його рішення скасувати кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях.

Відповідний законопроєкт “Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства” глави держави зареєстрований на сайті парламенту.

Згідно з документом, Зеленський пропонує визнати рішення КСУ від 27 жовтня 2020 року “нікчемним (що не створює правових наслідків) як таке, що ухвалено суддями Конституційного Суду України в умовах реального конфлікту інтересів”.

Крім того, всіх суддів, які приймали скандальне рішення, пропонується звільнити і почати процес відбору нових суддів.

Президент також запропонував повернення редакції закону “Про запобігання корупції” та Кримінального кодексу, які діяли до рішення КСУ.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Тільки що! Порошенко “зблід” – причетний, Зеленський відкрив очі всій країні: позбутися всіх