Синочок був синій, діти тихо гинули на очах: у родині сталась моторошна НП,багато загиблих

У м. Хмельницькому через отруєння чадним газом померло двоє братів, віком 4 та 9 років. Їхню матір рятують медики.

Про це повідомили у Нацполіції Хмельницької області.

Що відомо про жертв?

У квартирі на вулиці Кам’янецькій ще у неділю, 25 жовтня, знайшли мертвим 4-річного хлопчика. Його 9-річний братик та 32-річна мати були терміново госпіталізовані у місцеву районну лікарню.

9-річний хлопчик помер

Проте у вівторок, 27 жовтня, помер 9-річний хлопчик. Його попри зусилля медиків не вдалось врятувати.

Чому сталось отруєння?

Правоохоронці працюють над встановленням причин, які могли призвести до накопичення у квартирі чадного газу і смерті дітей. Зокрема, відповідні фахівці досліджують вентиляційні шахти, димові канали будинку та газове обладнання в помешканні родини.За даним фактом працівники поліції відкрили кримінальне провадження і наразі встановлюють причини, що призвели до смерті дітей.

Батько розповів про трагедію

За словами батька загиблих Вадима Коваля, 24 жовтня о 23-й годині вся сім’я відчула себе погано: діти та дружина почали блювати, тому й запідозрили харчове отруєння або ротавірусну інфекцію. Про це пише podillyanews.com.

Вночі чоловік придбав противоблювотний засіб в аптеці, але ін’єкції препарату не полегшили стан, тому він викликав швидку.

Медики зробили ще два уколи тими ж ліками та поїхали, залишивши дві ампули препарату на випадок погіршення стану.

“Коли швидка поїхала, почав блювати я.  Проте о 6:30 змушений був вирушити на роботу. О 8:30 привіз дітям води. А вони, як і раніше, блювали. Після цього знову поїхав на роботу. Потім вчергове  зателефонувала дружина і попросила знайти лікаря, який би зміг зробити крапельницю вдома.

Відшукати такого не вдалося. Знайомі порадили придбати набір таблеток. Я у той момент був від дому далеко, тому попросив сусідку це зробити. Десь близько 10 години вона намагалася потрапити до нашої квартири, довго стукала. Нарешті дружина, ледь тримаючись на ногах, відкрила їй двері. У той момент старший Максим ще рухав очима.

А молодший Даня вже був непритомний. Тоді дружина телефоном повідомила мені, що хлопчик не дихає. Я приїхав разом зі швидкою. Даня вже був синій, йому робили штучне дихання, але так і не відкачали.

Після цього була поліція, газівники, все перекрили. Зразу забрали старшого та дружину у  реанімації різних лікарень. У той же вечір дружині стало легше. Старший лежав у реанімації два дні. Сьогодні вночі сказали, що він теж помер”, – розповів Вадим Коваль.

Згодом з’ясувалося, що 24 жовтня мешканці другого поверху того ж під’їзду викликали аварійну через витік  газу. За словами Вадима Коваля, газівники тоді не до кінця усунили поломку.

“Якийсь маленький отвір, невідомо звідки він там взявся. Аварійна заліпила ту дірку “пластиліном”. Сказали, що у понеділок все виправлять, заварять. У мене на момент трагедії все було вимкнене. Звідки цей чадний газ пішов, я не знаю. Ми дітей напередодні помили, і колонка відключилася, як завжди, автоматом. Ґніт, який би міг давати чадний газ, не горів. Колонка – нова,  встановлена 2 роки тому”, – каже чоловік.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Синочок був синій, діти тихо гинули на очах: у родині сталась моторошна НП,багато загиблих