“У клітку його, цього тyпoгo, пpимiтивнoгo iдіoтa!”: Парасюк жоpcткo вліпив Медведчуку. На це чекали всі.

Сьогодні стало відомо, що Дарницький районний суд сьогодні заборонив розповсюдження тиражу книги Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса” без дозволу Віктора Медведчука. Суд визнав, що деякі фрази в книзі порушують честь і гідність позивача.

Адвокат автора книги В’ячеслав Якубенко розповів, що суд заборонив поширювати книгу в її нинішньому вигляді. Рішення не поширюється на ті екземпляри, які вже є в бібліотеках і знаходяться у власності.

За словами адвоката, Медведчук просив визнати недостовірними дев’ять фрагментів в книзі “Справа Василя Стуса”. Суд задовольнив позов частково. Тобто три фрагменти визнані недостовірними, ще в трьох заборонили використання імені Медведчука як персонажа твору без його згоди.

Після скандального рішення суду у Мережі піднялась хвиля обурення. Не пройшов мимо і екс-нардеп Володимир Парасюк, який прокоментував ситуацію на своїй сторінці у Фейсбук.

“У Львові, на даний момент, книгу Вахтанг Кіпіані «Справа Василя Стуса» – неможливо купити. Розібрали все, що було. В деяких магазинах взагалі 2-ох місячна черга на попереднє замовлення.

В Україні знали про цю науково-дослідницьку роботу Кіпіані, але тепер її ще й всі прочитають. Це важка і героїчна історія великої людини.

А Медведчук – це просто тупий примітивний ідіот, якого чекає клітка або дерево. Краще дерево!

P.s. Попри те, що в мене вже давно була ця книга, сьогодні пощастило купити ще два примірники. Подарую комусь)”, – пише екс-нардеп.

Також раніше ми писали, що у Мережі спливли цікаві факти про суддю, яка приймала рішення по скандальній справі Медведчука.

“Нові подробиці за рішенням суду про заборону книги про Медведчука. Виявляється, суддя Марина Заставенко, яка прийняла таке ганебне рішення була призначена суддею Дарницького суду Києва … президентом Петром Порошенком 20 серпня 2018 року.

До цього вона працювала суддею Червоногвардійського районного суду Макіївки Донецької області. Згідно чинної тоді практики, переведення з суду на окупованих територіях в суд в Києві вважалося особливим благом і проходило через приватне узгодження Порошенком.

Адже суддя могла бути переведена не в Київ, а в будь-який районний суд, де не вистачало суддів, в тому числі – далеко від великих міст. Кажуть, тільки судді, які присягнули Порошенку, отримували таку вигідну вакансію. Точно так же, наприклад, з окупованих територій відразу в Печерський суд Києва був переведений суддя Віталій Писанець, після рішення якого щодо рахунків Віталія Захарченка відбулося переоформлення телеканалу 112 на людей Медведчука.

Ну що, чекаємо коментаря Порошенка з приводу рішення його судді щодо його партнера Медведчука? “, – написав у Телеграм екс-нардеп Сергій Лещенко.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“У клітку його, цього тyпoгo, пpимiтивнoгo iдіoтa!”: Парасюк жоpcткo вліпив Медведчуку. На це чекали всі.