72 305 громадян повернулись в Україну із охопленими коронавірусом країн за сприяння посольств та консульств

72 305 громадян повернулись в Україну із охопленими коронавірусом країн за сприяння посольств та консульств – така офіційна статистика МЗС. 151 громадянин України залишається на карантині за кордоном та ще близько дві тисячі українців буде повернено на батьківщину найближчими днями.

Приємно, що наші дипломати активно включились в роботу та повернули наших громадян додому. Це дуже важливо – усвідомлювати що ти потрібен країні. Разом з тим, наші громадяни повинні усвідомлювати що потрібно від них – суворий карантин з максимальним обмеженням кола спілкування. Якщо це члени родини – вони також не мають контактувати ні з ким під час самоізоляції. Свідомість громадян може врятувати тисячі життів.

Конкретно зараз кожен з нас може врятувати країну просто лежачи на дивані. Ми можемо хоч із цією місією справитись?

 Разом з тим, статистика не враховує близько мільйона Українців, які це зробили до закриття кордонів. А це близько мільйона українців. 

Звичайно, більшість з них не перебувала в епіцентрах спалахів коронавірусу, проте  ми чудово пам’ятаємо як наші громадян повертаючись із Китаю, Іспанії, Італії не прямими рейсами не проходили жодних заходів контролю.

На жаль, багато людей які повернулись із-за кордону легковажно відносяться до заходів карантину, нехтуючи здоров’ям оточуючих та близьких. Із 83-ох захворілих на коронавірус українців половина заразилась не виїжджаючи за межі України, з них два медики та співробітниця поліції. 

Замість того, щоб зупинити пандемію на ранніх стадіях ми легковажно відносимося до індивідуального захисту, до карантину, до обмеження контактів з людьми. Цим ми аж ніяк не показуємо свою силу, а саме дурість, тому що один інфікований до появи симптомів коронавірусу може сконтактувати із сотнями людей, які в свою чергу, також сконтактують із сотнями, тому за два тижні з одного пацієнта ми отримаємо десятки тисяч (як в Італії) і вже тоді нам буде не до жартів, не до дискотек в лікарських халатах, не до відвідування церков, не до шашликів біля багатоповерхівки та аж ніяк не до проведення дозвілля на дитячих майданчиках.

Пам’ятайте, в Італії місяць тому хворих на коронавірус було менше ніж тепер в Україні!

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

72 305 громадян повернулись в Україну із охопленими коронавірусом країн за сприяння посольств та консульств