“10 тисяч уражених щодня і черга на поховання на цвинтарі”: Богомолець озвучила прогноз по ситуації із коронавірусом в Україні

Професорка висловила думку, як запобігти погіршенню ситуації.

Заслужений лікар України, доктор медичних наук, професорка Ольга Богомолець прогнозує 10 тисяч хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 на день найближчих днів і наступних тижнів. Про це у четвер, 8 жовтня, вона написала на своїй сторінці у Facebook. Передає ТСН.

“Колапс наближається. 10 тисяч уражених COVID-19 на день – абсолютно реальна цифра найближчих днів і наступних тижнів. Ціна, яка буде заплачена за безвідповідальність влади – тисячі життів, які ще сьогодні можно вберегти”, – йдеться в повідомленні.

Богомолець зазначила, що ліжок може вистачити. Але, на її думку, не вистачить рук, знань і вчасно призначеного і правильно підведеного кисню.

“Чому має бути страшно? Тому що медики у всій країні просто і тихо вигоряють, живучі і працюючи в ганебних умовах фізичної, моральної і духовної неповаги і елементарного безгрошів’я і жебрацтва. Перша ознака професійного вигоряння медсестри і лікаря – байдужість до всіх проблем навколо і до стану пацієнта також, і ця байдужість зробить неможливою якісну і вчасну медичну допомогу”, – додає Богомолець.

На її думку, потрібно:

  • Негайно заборонити всі масові заходи у всій країні. За порушення мають бути не штрафи, а карна відповідальність.
  • Негайно повернути навчальні заклади на дистанційне навчання (школярі і студенти є безсимптомними носіями хвороби).
  • Ввести сімейний карантин вихідного дня (під час вихідних дозволити бути лише з родиною).

“І якщо це буде зроблено – за два тижні ми зможемо очікувати зменшення темпів зростання і розповсюдження інфекції. Якщо це не буде зроблено завтра – за два тижні буде зовсім інша картина. І черга не тільки в лікарні, а і на поховання на цвинтарі”, – резюмувала Ольга Богомолець.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“10 тисяч уражених щодня і черга на поховання на цвинтарі”: Богомолець озвучила прогноз по ситуації із коронавірусом в Україні