Шмигаль повідомив, що держава не зможе утримувати пенсіонерів: «немає ресурсів»

В Україні вже через 15 років не буде ресурсу для виплати пенсій.

Як передає Новинар, про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, виступаючи перед студентами Львівської політехніки.

Відео з лекцією українського прем’єра опублікували на офіційному Youtube-каналі Кабінету міністрів 3 жовтня.

Зазначимо, що сама лекція відбулась 25 вересня.

Під час свого виступу політик повідомив студентам, що через демографічну ситуацію в майбутньому один працюючий повинен буде своїми податками утримувати двох пенсіонерів.

Зробити це практично неможливо, тому вже через 15 років держава «не зможе виплачувати пенсії», сказав Шмигаль.

«Буде мало працездатних і багато пенсіонерів. Співвідношення буде 1 до 2. Доведеться в два рази збільшити податки, щоб можна було утримувати пенсіонерів.

Компанії вже не хочуть збільшувати податки. Збільшення в два рази неможливо. Ми не зможемо через років 15 платити пенсії майбутнім пенсіонерам. Це проста математика», – сказав прем’єр.

Прем’єр пояснив, що вже в 2021 році Кабінет міністрів запустить накопичувальні пенсії: кожен працюючий зможе сам відкладати на старість. Держава буде платити всього лише «невелику соціальну пенсію», а інше потрібно буде збирати самостійно.

«Ми будемо в наступному році створювати накопичувальну пенсійну систему. І тоді будемо мати невелику соціальну пенсію від держави і мати кошти з накопичень», – сказав Шмигаль.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Шмигаль повідомив, що держава не зможе утримувати пенсіонерів: «немає ресурсів»