Щойно! Вона оголосила себе президентом. Лукашенко в шоці: такого повороту ніхто не чекав

Світлана Тихановська оголосила себе переможцем виборів президента Білорусі.

За даними штабу Світлани Тихановської, вона отримала від 70 до 90 відсотків голосів виборців в різних регіонах. Озвучені ЦВК підсумки виборів не відповідають реальності, заявили в штабі.

Кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська не визнає попередні підсумки голосування, про які заявив Центрвиборчком.

“Звичайно, ми не визнаємо. Отримані нами цифри не збігаються з тими, що були озвучені”, – заявила вона в понеділок, 10 серпня, на прес-конференції в Мінську.

Довірена особа Тихановської Ольга Ковалькова повідомила:

“У нас є та інформація, яка надходила вчора з тих дільничних комісій, де дійсно порахували голоси, нічого не фальсифікували. Світлана перемогла: від 70, а на деяких і до 90 відсотків набрала. Як ви думаєте, маючи цю інформацію, можемо ми нормально сприймати те, що ЦВК сьогодні говорить? Звичайно ж ні “, – заявила вона РІА” Новости “.

За інформацією “Інтерфаксу”, на даний момент у штабу Тихановської є ​​власні дані про підсумки голосування приблизно на 250 з майже 6 тисяч виборчих дільниць.

За словами Тихановської, вона вважає себе переможцем на виборах і не бачить підстав для можливого арешту.

“Я не бачу причин, чому повинна бути заарештована, і не збираюся їхати з Білорусії”, – зазначила вона.

Кандидат в президенти Світлана Тихановська заявила, що виступає за мирні зміни в країні.

“Заходи, які застосувала влада, були невідповідними. Люди залишилися на ділянках, щоб захистити свої голоси. Ми зі свого боку будемо робити все, щоб такого більше не повторилося”, – заявила вона.

Варто відзначити, що за попередніми даними, оприлюдненими ЦВК Білорусії, на виборах президента Лукашенко набрав 80,23% голосів. Тихановська отримала 9,9%.

Нагадаємо, після закінчення голосування на виборах президента і оголошення про те, що за попередніми підсумками переміг Лукашенко, в Білорусі почалися масові протести, які супроводжуються зіткненнями демонстрантів з силовиками, бійками і затриманнями. Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Щойно! Вона оголосила себе президентом. Лукашенко в шоці: такого повороту ніхто не чекав