На швидкій допомозі озвучили нові розцінки: українці втратили дар мови від нових цін

У Київській міській державній адміністрації оновили тарифи на медичні послуги. Тепер деякі послуги можуть влетіти киянам і гостям столиці в копієчку.

Як пишуть Вести юа, наприклад, якщо людина потрапить в лікарню швидкої допомоги і йому знадобиться копія довідки або історії перебування це обійдеться в 76 гривень. 

Відзначається, що минулого разу тарифи були переглянуті в серпні минулого року. Тепер в Комунальному некомерційному підприємстві “Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги” (БСП) будуть діяти нові тарифи.

Найдешевша послуга, яку надають в БСП, внутрішньом’язово укол. Сам укол обійдеться в 7,30 гривень, проте ліки потрібно оплачувати окремо. 

Оформлення медичної карти, довідки та напрямки будуть коштувати 36 гривень. Копія виписки з історії хвороби – 38 грн.

Аналізи теж будуть платними, однак тут все буде залежати від того, які параметри крові необхідно перевірити. Також вартість аналізів залежить від їх кількості. Для того, щоб підрахувати рівень гемоглобіну потрібно заплатити 25 гривень, а підрахунок кількості лейкоцитів обійдеться в 14-19 гривень. 

Відомо також, що за оформлення історії хвороби доведеться викласти 100 гривень, а копія обійдеться в 76 гривень.

Конскльтаціі лікарів також платні. за прийом у терапевта потрібно заплатити 153 гривні, консультація хірурга варто 181 гривню. причому якщо хірург кандидат наук вартість підвищиться до 192 гривень, а якщо доктор наук виросте до 205 гривень. При цьому підкреслюється, що суми вказані без урахування ПДВ, а це значить, що реалії вартість може бути вище. 

Також платно в лікарні швидкої допомоги можна пройти обстеження. УЗД судин головного мозку – 311 грн, УЗД печінки і жовчного міхура – 235 грн. Ціни на рентген-обстеження стартують від 67 гривень. 

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

На швидкій допомозі озвучили нові розцінки: українці втратили дар мови від нових цін