Вже з понеділка житимемо і працюватимемо по-іншому, з’явився документ: тепер «робочий день починатиметься з …»

В Україні запропонували змінити графіки роботи на час карантину

Як передає  Politeka.net , відповідне  постанову Кабміну  оприлюднили на «Урядовому порталі».

У документі зазначено, що графік роботи в період карантину повинен бути гнучким і робочий день повинен починатися з 10 ранку або більш пізнього часу. Також в Кабміні рекомендують організувати віддалену роботу.

Таке рішення було прийнято, щоб зменшити кількість людей в транспорті в годину пік.

«Ця постанова набирає чинності з 22 червня 2020 року, крім пункту 2 цієї постанови, який набирає чинності з дня його опублікування», – йдеться в документі.

Згідно з постановою, зміни торкнуться таких категорії українців:

оптова та роздрібна торгівля;

ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів;

поштова та кур’єрська діяльність;

тимчасове розміщення і організація харчування;

страхова діяльність;

освіта;

надання соціальної допомоги;

мистецтво, спорт, розваги та відпочинок.

Крім того, місцеві перевізники повинні скласти новий графік руху громадського транспорту.

Відзначимо, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вже заявив про початок другої хвилі епідемії.

За словами глави уряду, в країні зафіксували новий сплеск захворюваності через те, що багато українців перестали дотримуватися обмеження з ослабленням карантину. Медки виявили більше тисячі хворих.

За словами прем’єра, в двох регіонах ситуація критична – лікарні заповнені більш, ніж на 50%. Столичні медики теж помітили погіршення, про що доповіли уряду.

Також стало відомо, що Прем’єр-міністр Денис Шмигаль дав доручення міністру внутрішніх справ Арсену Авакову забезпечити посилений контроль силами Національної поліції за дотриманням громадянами і установами протиепідемічних правил повідомляє Урядовий портал,  Dt.ua

Пряма мова Шмигаль : “Арсена Борисовича прошу забезпечити посилений контроль силами Національної поліції, щоб ми нагадали людям і установам, які повинні піклуватися про життя і здоров’я людей, про тих правилах, які необхідно дотримуватися”.

Деталі : Крім цього Шмигаль заявив, що в Україні не можна допустити італійського або іспанського сценарію з поширенням коронавируса COVID-19. А загострення ситуації з коронавируса в Україні назвав другою хвилею поширення вірусу.

Прем’єр пообіцяв діяти жорсткіше, щоб “українці були в безпеці”. Він обіцяє посилити контроль з боку Національної поліції і Держпродспожівслужби.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Вже з понеділка житимемо і працюватимемо по-іншому, з’явився документ: тепер «робочий день починатиметься з …»