На Суді Порошенко визнав свою причетність за узурпацію влади. Документ

Порошенко сьогодні з’явився в Суд і дав показання по справі по усунення Януковича з посади.

Нагадаю, що Порошенко один з підозрюваних по справі про узурпацію влади.

На Суді Порошенко визнав свою причетність, і тепер, якщо Суд встановить, що Януковича дійсно змістили з посади незаконно — Порошенко сяде за грати за узурпацію влади.

А тепер декілька юридичних фактів, які доказують, що Януковича змістили з посади незаконно (і я про це писав ще з 2014 року), і у Порошенко (та інших) є всі шанси сісти за грати.

Ці до***би навіть захопити владу законними механізмами не змогли, а таких механізмів тоді було достатньо… 🤦🏻‍♂️ Щоправда, і Янукович такий же до***об, який не зміг прочитати Конституцію (ото ж казали йому — Вітя, вчи українську, знадобиться) і не зміг створити законний «Уряд у вигнанні»: два рига-д***а це сила 💪🏻😂

ПОРОШЕНКО В СУДІ: — «Як народний депутат України я голосував за постанову про самоусунення Віктора Януковича.

Згідно з текстом постанови, у зв’язку з самоусуненням президента Януковича в умовах анексії Криму і російської агресії, необхідно було вжити заходи щодо забезпечення суверенітету та територіальної цілісності України.

Голосуючи цю постанову, ми діяли у відповідності до Конституції»

ПОСТАНОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ПРО САМОУСУНЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ВІД ВИКОНАННЯ КОНСТИТУЦІЙНИХ ПОВОВАЖЕНЬ ТА ПРИЗНАЧЕННЯ ПОЗАЧЕРГОВИХ ВИБОРІВ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ:

«Враховуючи, що Президент України В. Янукович самоусунувся від виконання конституційних повноважень, що загрожує керованості держави, територіальній цілісності і суверенітету України, масовому порушенню прав і свобод громадян, виходячи з обставин крайньої необхідності, виражаючи суверенну волю Українського народу, Верховна Рада України постановляє:

1. Встановити, що Президент України В. Янукович у неконституційний спосіб самоусунувся від здійснення конституційних повноважень та є таким, що не виконує свої обов’язки.

2. Відповідно до пункту 7 частини першої статті 85 Конституції України призначити позачергові вибори Президента України на 25 травня 2014 року.

3. Ця Постанова набирає чинності з моменту її прийняття».

КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ:«Стаття 108.Повноваження Президента України припиняються достроково у разі:

1) відставки;2) неспроможності виконувати свої повноваження за станом здоров’я;3) усунення з поста в порядку імпічменту;4) смерті.

Стаття 109. Відставка Президента України набуває чинності з моменту проголошення ним особисто заяви про відставку на засіданні Верховної Ради України.

Стаття 110. Неспроможність виконання Президентом України своїх повноважень за станом здоров’я має бути встановлена на засіданні Верховної Ради України і підтверджена рішенням, прийнятим більшістю від її конституційного складу на підставі письмового подання Верховного Суду — за зверненням Верховної Ради України, і медичного висновку.

Стаття 111. Президент України може бути усунений з поста Верховною Радою України в порядку імпічменту у разі вчинення ним державної зради або іншого злочину.Питання про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту ініціюється більшістю від конституційного складу Верховної Ради України.

Для проведення розслідування Верховна Рада України створює спеціальну тимчасову слідчу комісію, до складу якої включаються спеціальний прокурор і спеціальні слідчі.Висновки і пропозиції тимчасової слідчої комісії розглядаються на засіданні Верховної Ради України.

За наявності підстав Верховна Рада України не менш як двома третинами від її конституційного складу приймає рішення про звинувачення Президента України.

Рішення про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту приймається Верховною Радою України не менш як трьома четвертими від її конституційного складу після перевірки справи Конституційним Судом України і отримання його висновку щодо додержання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про імпічмент та отримання висновку Верховного Суду про те, що діяння, в яких звинувачується Президент України, містять ознаки державної зради або іншого злочину».

А тепер покажіть мені хоть хтось статтю в Конституції, яка передбачає відставку Президента через «самоусунення від виконання конституційних повноважень»? Такої статті немає! І саме тому Верховна Рада у своїй постанові не вказала її, а вказала лише пункт 7 частини 1 статті 85 — про призначення дострокових виборів.

Порошенко сьогодні визнав сам, що він голосував за цю Постанову Верховної Ради, яка є (була) абсолютно неконституційною. Після цього, через 3 місяці, Порошенко сам став Президентом. Крім того, Турчинов, на той момент Голова Верховної Ради, став т.в.о. Президента з дня прийняття Постанови про усунення Януковича і до дня, коли Порошенко став Президентом після виборів. Самі ж вибори можна сміливо визнавати також незаконними, тому що Турчинов був зобов’язаний вводити в країні Воєнний Стан через зовнішню агресію проти України, як того вимагає Конституція, а вибори під час Воєнного Стану неможливі. Після того, як Порошенко очолив країну, Турчинов очолив РНБО.

Ще один важливий нюанс: Постанову приймали 22 лютого 2014 року, на той момент АР Крим ще не була окупованою, і окупація розпочалась якраз наступного дня, коли спецназ РФ в ніч з 22 на 23 лютого евакуював Януковича в АР Крим, а зранку 23 лютого Путін заявив, що «мы вынуждены начать операцию по возвращения Крыма в состав РФ». Тобто, саме дії Верховної Ради і спровокували РФ почати окупацію АР Крим. Що також може вказувати ще на те, що Порошенко (можливо) діяв у змові з Путіним.

Тут, як не крути, а узурпація влади, на той час опозиційними політиками, скориставшись масштабним народним протестом, помітна неозброєним оком.

#Порошенко сьогодні з'явився в #Суд і дав показання по справі по усунення Януковича з посади. Нагадаю, що Порошенко один…

Gepostet von Євгеній Прокопишин am Montag, 15. Juni 2020

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

На Суді Порошенко визнав свою причетність за узурпацію влади. Документ