Домашній мармелад смачніший і корисніший за магазинний: знадобиться всього 3 інгредієнти

Щоб приготувати такий домашній мармелад, потрібно всього три інгредієнти. А в результаті вийдуть ласощі смачніші за магазинні.

До того ж магазинний мармелад не дуже корисний і коштує дорого. Хоча приготувати його вдома дуже просто.

Інгредієнти

  • Сік вишні (або іншої улюбленої ягоди) – 1 л
  • Желатин – 6 ст. ложок
  • Цукор – 200 гр або за смаком
  • Лимонна кислота – щіпка

Приготування:

1. Желатин розпустити у воді. Для цього потрібно взяти воду і висипати в неї необхідну кількість желатину (пропорції мають бути 1:5, желатин: вода). Вода має бути крижаною (можна навіть заздалегідь поставити її в морозильну камеру на півгодини). Перемішуємо масу до однорідності.

Даємо желатину набрякнути протягом 30 хвилин (приблизно). Після закінчення часу желатин “візьме” всю воду, і в нас вийде желатинова маса.

2. Для мармеладу нам знадобиться будь-який сік або компот. Я взяла сік вишні. Так як він трохи кислуватий, я приготувала більше цукру. Але якщо ваш сік солодкий, кількість цукру можна зменшити за смаком. Сік вилити в каструлю та змішати його з цукром. Додати лимонний сік або лимонну кислоту (за бажанням). Перемішати.

3. Каструльку із соком поставити на вогонь і потім додати до нього желатинову масу. Нагріваємо до повного розчинення. Можна навіть кип’ятити (але не можна кип’ятити саму желатинову масу окремо без соку). Обов’язково постійно помішуйте. Суміш має стати однорідною. Якщо вирішили закип’ятити, не варіть довго, щоб сік не уварювався (інакше концентрація желатину зросте, і тому готовий продукт може вийде твердіший, ніж планували).

4. Форму (можна взяти будь-який контейнер) змастити олією без запаху, щоб потім можна було легко витягти мармелад із форми. (Якщо використовуєте силіконову форму, не змащуйте). Потім вилити у неї отриману суміш через сито.

5. Форму з майбутнім мармеладом залишити за кімнатної температури на 10 хвилин.

6. Коли суміш почне трохи застигати, поставити форму в холодильник на кілька годин до повного застигання.

7. Коли маса добре застигне, пройти ножем по краю і підчепити мармелад лопаткою, щоб легко витягнути його. Розрізати мармелад на шматочки. Обсипати мармелад цукром.

Зберігаємо мармелад у баночці. Смачного.

Домашній мармелад смачніший і корисніший за магазинний: знадобиться всього 3 інгредієнти
Криворізький мажор назвав захисників України “гарматнuм м’ясом” та пoбaжaв їм сmерті. Фото і відео