Як просто приготувати густий домашній кетчуп на зиму

Кетчуп – популярний холодний соус, особливо серед молоді. Жоден справжній гамбургер, картопля фрі чи м’ясо на грилі не обійдеться без нього. Проте комерційні продукти часто містять багато небажаних добавок, таких як хімічні консерванти, загусники, а також ароматизатори. Тож здається гарною ідеєю скористатися щедрим літнім урожаєм помідорів і приготувати кетчуп вдома.

Ділюся рецептом приготування:

Помідори помити або обсушити, розрізати на четвертинки та перемолоти за допомогою м’ясорубки у велику каструлю.

Дві цибулини очистити, також нарізати четвертинками і, як і помідори, перемолоти за допомогою м’ясорубки, але вже з дрібною насадкою. На час відставте подрібнену цибулю.

Поставте кастрюлю з помідорами на плиту, закрийте кришкою і доведіть до кипіння. Коли вони почали кипіти, зменшіть вогонь до середнього і варіть приблизно 40-50 хвилин, періодично помішуючи. Як тільки з м’якоті помідорів почне виділятися сік, можна знімати каструлю з плити і дати їй трохи охолонути.

Охолоджені помідори протріть через сито, щоб відфільтрувати насіння та залишки шкірки від суміші. Ви можете викинути їх.

Отриману м’яку томатну масу повертаємо до кастрюлі і ставимо на плиту. Додати дрібно мелену цибулю, приправити сіллю, цукром, корицею, гвоздикою і підкислити оцтом.

Добре перемішайте спеції в томатному пюре та доведіть суміш до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму, закрийте кришку і тушкуйте кетчуп 2 години, час від часу помішуючи (чим довше варите, тим густішим буде кетчуп).

Поки варите кетчуп, підготуйте банки для консервації, ретельно вимийте їх і простерилізуйте 10 хвилин у киплячій воді. Не забудьте помити та простерилізувати кришки.

Заповніть банки прокип’яченим кетчупом до країв, щільно закрийте кришками, поставте банки одна біля одної на стіл і накрийте їх кількома рушниками або теплим одіялом.

Таким чином дайте їм повільно охолонути до кімнатної температури, а потім зберігайте банки в холодильнику, темній коморі чи льосі, де вони простоять більше двох років.

Інгредієнти:

  • помідори – 10 кг
  • цибуля – 2 шт
  • цукор – 200 гр
  • гвоздика – 7 шт
  • мелена кориця – 1 ч.л
  • оцет 9% – 2 ст.л.
  • сіль – 1 ч.л
  • перець гострий – за смаком

Як просто приготувати густий домашній кетчуп на зиму
Курячий рулет – просто, швидко і неймовірно смачно!