Прuхожанu МП nовuбіrалu і кpuчалu “rаньба” níд час nохoрoну pодuнí загuблоrо Геpoя на Хмельнuччuнí ВlДЕ0

Галина Федоренко

Я не просто зла, я дуже зла. Немає стільки слів, щоб передати емоції від побаченого у відеоролику з похорон загиблого українського військового у Красилові, що на Хмельниччині.

Фанати руzького міра, вони ж прихильники московського патріархату, що зібралися біля Свято-Восхресенського храму, супроводжували процесію прощання з загиблим огидними криками “Ганьба!”

Це кому ганьба? Людям, які ховають свого сина і його побратимам, що захищають і захищав свою землю, родину, українців від паразита-ворога?

Це їм ганьба, що виростили достойну людину?

Чи може ганьба усім нам, що ми до цього часу терпимо поряд із собою тих, хто не здатен на фоні півторарічної активної війни промити свої мізки і нарешті реально подивитись на те, що діється, тверезими очима?

Не хочеш жити в Україні, не подобається тобі українська мова, не здатен реально оцінити, що відбувається, продовжуєш вихваляти кіріла і його прислужників, вихід один: чемодан, вокзал і раша. І бий свої поклони у расійських церквах.

Нагадаємо, Рідних Героя та військових, що прийшли віддати шану побратимові, парафіяни УПЦ МП проводжали вигуками “Ганьба!” та “Ми не хочем ПЦУ”. Відео з місця подій опублікував блогер, учасник бойових дій Олександр “Гром” Грамарчук.

“Це якийсь сюр…В Красилові (Хмельницька область) прихожани РПЦ кричали “ганьба!” військовим і родичам загиблого Героя, які виходили з храму після панахиди за загиблим, яку проводила ПЦУ”, – написав він.

На кадрах видно натовп людей біля воріт храму. Коли з нього виходять рідні полеглого воїна та військові, що прийшли віддати шану полеглому на полі бою побратиму, натовп починає скандувати “Ганьба!”. Коли ж учасники церемонії прощання пройшли створений парафіянами УПЦ МП “коридор”, ті почали кричати “Ми не хочем ПЦУ”.

У місцевих пабліках додають, що ще 30 травня було завершено оформлення правовстановлюючих документів, пов’язаних з переходом Свято-Воскресенського храму до ПЦУ. І в УПЦ МП не придумали нічого кращого, аніж відстоювати свою церкву у день прощання з воїном.

Того дня, 23 червня, Красилівська громада з військовими почестями проводила в останню путь полеглого на Донеччині солдата кулеметного взводу стрілецької роти Івана Кушнірука.

Парафіяни УПЦ МП кричали "ганьба" родині загиблого Героя після панахиди ПЦУ на Хмельниччині. Відео

“З перших днів повномасштабного вторгнення в Україну рy$ні, Іван вступив до місцевої тероборони. Згодом був відправлений на схід України. 5 червня, під час наступальних дій, в районі населеного пункту Північне Донецької області, переміщуючись між позиціями, Іван зник безвісти…Згодом ми почули болючу звістку… Ми знали Івана як світлу та добру людину”, – зазначено на сторінці Krasylivgram у Facebook.

Згідно з повідомленням, у Героя залишилися мама, донька, сестра та брат. Саме їм парафіяни УПЦ МП кричали “Ганьба”.

У парафіяльній раді Свято-Воскресенського храму відреагували на провокацію.

“Виявляється московити ще ближче ніж ми думали… вони ходять нашими вулицями, і діють путінськими методами. Вони кричать “Ганьба” вслід тим, хто захищає їх мир та спокій, вони називають наших загиблих Воїнів-захисників – “псевдо Героями, які служать сатаністам”, вони кричать, що не хочуть ПЦУ. Вони називають це рейдерством, хоча рейдери вони самі, і це підтверджують офіційні документи!  Напевно всі вони хочуть так званого “руського миру”…бо про їх подвиги та досягнення пишуть у московських ЗМІ”, – цитують красилівські пабліки заяву голови парафіяльної ради храму.

25 червня до храму запрошують усіх небайдужих на спільну молитву  за українських воїнів та мир і спокій на українській землі.

“Наша сила – в нашій єдності, і як би нам важко не було – заради наших Героїв, заради майбутнього наших дітей – ми не дамо нікому окупувати наші душі, ми вистоїмо і спільно пройдемо це випробування! Запрошуємо всіх, кому не байдужа доля України на спільну молитву українською мовою за наших захисників, за наш з вами мир та спокій сьогодні о 15:00 до приміщення Свято-Воскресенського храму. Помолимося рідною мовою на своїй Богом даній землі! Тримаємо стрій разом до Перемоги України на усіх фронтах!” – йдеться у зверненні.

Прuхожанu МП nовuбіrалu і кpuчалu “rаньба” níд час nохoрoну pодuнí загuблоrо Геpoя на Хмельнuччuнí ВlДЕ0