Сmрашнuй ранок для Запоріжжя. Все у вoгнi. Росія завgала масованоrо ракетнoгo yдаpу: багато заruблuх та nораненuх. ВІДЕО

Уночі неділі, 9 жовтня, війська РФ випустили близько десяти ракет по Запоріжжю, які влучили в житлові приватні й багатоповерхові житлові будинки. Декілька з них зруйновані повністю, десятки – пошкоджені.

Внаслідок цинічної атаки ворога загинуло 17 людей, повідомили голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух та секретар міської ради Анатолій Куртєв. У мережі також з’явилися кадри, як над містом збили повітряну ціль окупантів (щоб подивитися фото та відео, доскрольте сторінку до кінця).

У місцевих Telegram-каналах писали, що вибухів вночі було щонайменше шість. Перед цим у регіоні оголошували повітряну тривогу через загрозу обстрілу з боку військ РФ.

Згодом голова ОВА зазначив, що у місті зафіксовано приблизно 10 прильотів ворожих ракет, пошкоджено житлові будинки та є постраждалі.

На місця ударів виїхали рятувальники, медики й інші відповідні служби. Людям надали всю необхідну допомогу.

Чиновник також закликав мешканців Запоріжжя не збиратися біля зруйнованих будинків, адже “ворог цинічний і підступний, можливі нові удари”.

“Місто Запоріжжя стало об’єктом масованого терору з боку окупантів. Тримаємося. Ми все здолаємо”, – додав Старух.

Секретар міськради Куртєв уточнив, що внаслідок нічного ракетного удару по Запоріжжю постраждали багатоквартирні будинки та вулиці приватного сектора міста. За попередніми даними, п’ять будинків зруйновані та близько 40 – пошкоджені.

Станом на 06:00 було відомо про 17 загиблих. Рятувальники надали дозвіл комунальним службам на ліквідацію наслідків прильотів.

“Комунальники починають працювати, але людей не вистачає. Тому всі небайдужі запоріжці можуть долучитися до розбирання завалів”, – написав він, висловивши співчуття рідним загиблих.

Джерело

Сmрашнuй ранок для Запоріжжя. Все у вoгнi. Росія завgала масованоrо ракетнoгo yдаpу: багато заruблuх та nораненuх. ВІДЕО