“Я просто терпів за ними, терпів, терпів і…”: “дніпровський стрілець” розповів, що передувало масовому розстрілу на “Південмаші”

Солдат Національної гвардії Артемій Рябчук розповів, що передувало стрілянині, яку він влаштував 27 січня на заводі “Південмаш” у Дніпрі. Він наголосив, що довгий час відчував злість і несправедливість – втомився терпіти.

Відео з допиту нацгвардійця опинилося у розпорядженні ТСН. Водночас у МВС повідомили про перші результати розслідування трагедії у Дніпрі. Зокрема, комісія виявила факти позастатутних відносин у частині 3021 Національної гвардії, де служив Рябчук, а також порушення порядку та організації несення служби.

“Жахливий до цього був стан, настрій: агресія, несправедливість. Я просто терпів за ними, терпів, терпів і…”, – розповідав підозрюваний.

– Втомився терпіти?

– Так, – зізнався солдат.

Нагадаємо: один із постраждалих нацгвардійців Ігор Семенченко розповів, що Рябчук під час стрілянини на “Південмаші” випускав кулі у всіх підряд – багато з його жертв навіть не були з ними знайомі. Ті, що вижили, не вірять, що “скромний і неговіркий” солдат міг без причини розстріляти варту, але й версії про “дідівщину” і буллінг відкидають.

“Якби він був загнаний і з нього знущалися, мені здається, стріляв би в тих, хто це робив. А так стріляв по всіх, кого бачив. Керівник, якого він застрелив, взагалі був зі штабу – вони заступають раз на кілька місяців. Той чоловік йому точно нічого поганого не зробив”, – висловив переконання Семенченко.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“Я просто терпів за ними, терпів, терпів і…”: “дніпровський стрілець” розповів, що передувало масовому розстрілу на “Південмаші”