От і догралися! В народних депутатів виступив холодний піт! Для ВРУ достатньо 300 чол замість 450 – законопроект вже готовий

Олександр Корнієнко заявив, що ініційований Володимиром Зеленським законопроєкт про зменшення кількості парламентарів готовий до розгляду в Раді. У документі мовиться про скорочення з 450 до 300 нардепів.

Про це перший заступник голови ВРУ повідомив під час брифінгу в кулуарах парламенту 1 лютого.

Законопроєкт про зменшення кількості народних депутатів до 300 абсолютно готовий до голосування. Для його ухвалення потрібно 300 голосів. Цей документ також фактично закріпить пропорційну виборчу систему,– сказав Олександр Корнієнко.

Віцеспікер переконаний, що на даному етапі для України найбільш прийнятною стане саме пропорційна виборча система з відкритими списками. Водночас він упевнений, що при її впровадженні слід зберегти дотримання принципу представництва територій і зв’язку депутатів із виборцями.

З його слів, тому фактично треба змінювати й законодавство про партії, бо чинне вже є застарілим.

Зверніть увагу! За даними команди президента, більшість громадян України підтримують ініціативу скорочення кількості народних депутатів у Верховній Раді.

Зміни у кількості депутатів: головне

  • Можливість скорочення кількості депутатів у парламенті обговорюють уже чимало років.
  • Активно про неї почали говорити після того, як Володимир Зеленський вирішив винести це питання на так зване всеукраїнське опитування.
  • Законопроєкт про зменшення кількості парламентарів у Раді президент вніс на розгляд ще у 2019 році. У лютому 2020 року парламент попередньо схвалив законопроєкт.
  • У січні 2021 року комітет підтримав скорочення кількості нардепів. Якщо законопроєкт підтримають, то вже в наступному складі українського парламенту їх якраз і буде 300.

Джерело:Верховна Рада України

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

От і догралися! В народних депутатів виступив холодний піт! Для ВРУ достатньо 300 чол замість 450 – законопроект вже готовий