Зачинили в кабінеті і випустили під загрозою самогубства: ексвійськова частини з Дніпра розповіла про катування в Нацгвардії

Колишня військовослужбовиця Олена Липовенко розповіла про знущання й цькування у Національній гвардії України. Вона служила у 2018-2019 роках у військовій частині 3021 у Дніпрі, там же, де й Артемій Рябчук, який 27 січня застрелив п’ятьох товаришів по службі.

У ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» у п’ятницю, 28 січня, Липовенко розповіла, що, коли захворіла, їй не надавали допомогу, змушували одягати 18-кілограмовий бронежилет. Окрім того, командири нібито зачинили дівчину в кабінеті та сміялися з неї (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

«Коли під час служби я знепритомніла, командири мене зачинили в своїх кабінетах і сміялися наді мною. Тоді я сказала, що зроблю із собою щось, якщо мені не нададуть допомогу, що я тут помру», – розповіла Липовенко.

Вона зазначила, що мала температуру 38-39 градусів, яка трималася довгий час, потім була внутрішня кровотеча. Незважаючи на це, Олену нібито змушували виходити на службу, одягати все обмундирування.

За словами Липовенко, її відправили до гінекологічного відділення, хоча у неї було оніміння обличчя та лівої руки. Так само, як вона зазначила, ставилися й до інших солдатів. Одному навіть заборонили лікуватися при температурі 39 градусів, унаслідок чого йому довелося робити операцію.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Зачинили в кабінеті і випустили під загрозою самогубства: ексвійськова частини з Дніпра розповіла про катування в Нацгвардії