Газу для українців узимку не вистачить: озвучено три сценарії розвитку ситуації

В Україні не вистачає близько 2 млрд кубометрів газу. Дефіцит може призвести до обмеження споживання для промисловості, необхідності витратити мільярди доларів на інвестиції або необхідності «домовлятися» з населенням про скорочення споживання.

Про це йдеться у матеріалі OBOZREVATEL. Всього експерти озвучують три сценарії розвитку ситуації:

Доведеться закуповувати газ. «У нас, на жаль, немає довгострокових контрактів. Ми змушені купувати газ на спотовому ринку, а там ціна понад 1 тис. дол. за куб. м. Це дуже дорого, «Нафтогаз» не має таких коштів», – каже директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко.

Почнуться планові вимкнення. Ексміністр із питань житлово-комунального господарства та член профільного парламентського комітету Олексій Кучеренко зазначає: план відключення вже розробили, при цьому насамперед вони зачеплять великі промислові підприємства, бюджетні організації.

Також можна звернутися по допомогу до населення. Обмеження з боку промисловості вдарять і в економіці, і в цінах, і в усіх українців. Тому в цій ситуації, вважає Кучеренко, було б логічно звернутися до населення із проханням скоротити споживання газу.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Газу для українців узимку не вистачить: озвучено три сценарії розвитку ситуації