Вчіться! Переполох в Черкаській лікарні! Українка показала, як треба боротися з поборами лікарів

Нарешті можу написати про нашу ПЕРЕМОГУ! Перемогу над поборами в лікарнях ❗

У п’ятницю 3 квітня моя 15-річна племінниця Катерина потрапила у Черкаську обласну дитячу лікарню з підозрою на гострий апендицит. Діагноз було підтверджено, операцію було призначено на 19.00. Близько 17.00 до матері дитини (моєї молодшої сестри Ліни, у якої 4 дітей) підійшов черговий анестезіолог Стегній з попередженням, що анестезія для дитини обійдеться близько 3000 гривень, з яких начебто 2000 грн вартість самої анестезії (мед.препаратів) , а інше — вдячність лікарю. А лікар-хірург спочатку сказав придбати операційний пакет, а потім начебто зжалився над багатодітною матір’ю і сказав, що вони, як багатодітні, підпадають під безкоштовну програму, стосовно операційного пакету, а анестезія це окремо.

Це маніпуляція і брехня!

Сестра подзвонила мені.

А далі найцікавіше 😁

Я вже давно знала, що з 1 квітня почне діяти другий етап мед.реформи. Єдине, мала сумніви, чи не призупинили початок програми в умовах карантину. Зателефонувавши Наталія Шуригіна отримала роз’яснення, що програма почала діяти по всій країні, як і було заплановано. Що це означало для нас? А це значить, що лікарня зареєструє цей випадок з оперативного втручання щодо моєї племінниці і отримає за свою роботу гроші від держави (близько 5-6 тис.грн). Тобто Черкаська обласна дитяча лікарня в особі деяких лікарів хотіли отримати гроші за операцію і з батьків дитини і з держави, тобто двічі ❗

Як вам? Я попросила сестру записати розмову з лікарями. Після операції близько 20.00 Лина Зигура підійшла до анестезіолога ще раз і записала розмову, в якій він

1. говорить про те, скільки Ліна має оплатити 2000+подяка 2. ставить чіткі строки оплати — до 07.00 ранку 4 квітня 3. ставить чітку умову — готівка, яку можна зняти з картки в банкоматі, що знаходиться в лікарні.

Цей запис я направила особисто депутату ВРУ, члену комітету з питань здоров’я нації Ольга Стефанишина , яка особисто приймала участь у роботі над медичною реформою та доклала максимум зусиль, щоб інформація потрапила до Національної служби здоров’я України (НСЗУ), що займаються проблемами корупції та безпосередньо до їх представника у Черкасах. Також пані Ольга надала інформацію щодо плана дій для всіх у подібних випадках. О 21.30 головний дитячий хірург м.Черкаси вже зв’язався з моєю сестрою для залагодження конфлікту. Хоча чесно кажучи, конфліктом ми це не вважаємо, адже це КОРУПЦІЯ, АФЕРИЗМ, ШАХРАЙСТВО, ЗЛОЧИН, направлений на підрив реформ та довіри людей до влади.

Ми не говоримо, що всі лікарні і лікарі такі. Ні! Але окремі особи зловживають незнанням людей щодо реформ, недостатньою інформативністю населення, і ПРОДОВЖУЮТЬ заробляти шалені гроші на людських бідах.

Прошу, запам’ятайте❗

Якщо хтось в лікарнях вимагає від вас оплатити операцію, придбати миючі засоби, папір, ліки (крім імпортних), або ще щось купити для лікарні, звертайтесь на гарячу лінію Національної служби здоров’я України за номером 1️⃣6️⃣7️⃣7️⃣ безкоштовно.

Або оформіть скаргу на сайті https://nszu.gov.ua/…/kontaktna-forma-povid…/corruption-form Запевняємо, це працює!

За побори та корупцію в лікарень, які НЕ ЗАХОТІЛИ усвідомити нові правила життя, будуть відбиратися медичні ліцензії❗ Від кожного з нас залежить, чи будемо ми підтримувати ці побори, чи будемо боротися з корупцією.

Можливо, ми простили би цей випадок лікарям з тих причин, що це тільки початок, не встигли вони перебудуватися, діяли за звичкою, більше не повториться, але… В той час, коли почались в лікарні розбірки, той самий анестезіолог мав нахабство взяти гроші у сумі 3000 грн з мами іншої дитини, яку оперували після нашої Катерини. Цинізм зашкалює! Ми оформили скаргу офіційно, чекаємо результат від НСЗУ і ми впевнені, що він буде. Люди працюють задля покращення нашого життя, а деякі особи своїми діями підривають всі їх намагання…

В Черкаській обласній дитячій лікарні переполох… колесо закрутилося!

Будьте здорові, бережіть себе та рідних, боріться за свої права ♥️

Дана Ружинська

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Вчіться! Переполох в Черкаській лікарні! Українка показала, як треба боротися з поборами лікарів