Бог почув наші молитви!Щойно Байден заявив Зеленському, що якщо РФ продовжить вторгнення в Україну, відповідь буде “рішучою” – Білий дім

2 січня відбулася телефонна розмова між президентом США Джо Байденом і президентом України Володимиром Зеленським. Про це йдеться у пресрелізі, опублікованому на сайті Білого дому від імені його прессекретарки Джен Псакі.“Байден чітко дав зрозуміти, що Сполучені Штати, їхні союзники та партнери дадуть рішучу відповідь, якщо Росія продовжить вторгнення в Україну. Лідери висловили підтримку дипломатичним зусиллям, які почнуться наступного тижня”, – ідеться у повідомленні.

Ідеться про діалог між США та РФ щодо стратегічної стабільності, який відбудеться 10 січня, 12 січня Росія та НАТО планують провести зустріч на рівні Ради Росія – НАТО, а на 13 січня заплановано зустріч представників РФ та ОБСЄ.

Псакі зазначила, що президент США у розмові із Зеленським підтвердив відданість Сполучених Штатів, їхніх союзників і партнерів принципу “нічого про тебе без тебе”.

“Він підтвердив прихильність Сполучених Штатів у збереженні суверенітету та територіальної цілісності України. Він також висловив підтримку заходам зміцнення довіри для деескалації напруженості на Донбасі та активної дипломатії для просування виконання Мінських угод на підтримку нормандського формату”, – повідомили у Білому домі.

 

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Бог почув наші молитви!Щойно Байден заявив Зеленському, що якщо РФ продовжить вторгнення в Україну, відповідь буде “рішучою” – Білий дім