Про наболіле… Розкажу трохи про свій досвід роботи в Польщі. Найперше, що мене цікавило це… ВІДЕО

Напишу трохи про свій досвід роботи в Польщі. За два тижні я змінила три роботи, об’їздивши пів країни, навіть на кілька годин прогулялася до Чехії. Май же місяць я шукала нормальну агенцію , яка не «кидает» і через яку можно поїхати попрацювати в Польшу . Як що чесно , я таку не знайшла . Найперше , що мене цікавило — гроші наперед треба платити ? І завжди отримувала відповідь , що так .

Тоді я пішла іншим шляхом . Розмістила резюме на сайті , що шукаю роботу кухарем , маю досвід роботи у власному кафе . Власниця одного з польських кафе мене знайшла сама . Польську мову я знаю , можу читати та розмовляти так , щоб мене зрозуміли . Звісно , практики давно не було , тож спочатку було трохи важко .

Вона мені вислала запрошення безкоштовно !!! Але візу я не відкривала , бо як раз прийняли закон і я поїхала на три місяці по біометрії. Мене зустріли в аеропорту , відвезли до житла , досить непогане і вже через певний час ( карантин ) я вийшла на работу .

Але там довго не протрималася , бо працювати по 10-12 годин стоячи на ногах і не мати можливість навіть на 15 хвилин присісти, то занадто . Навіть гумові рукавички не мали вбирати, бо на то йде час. Тож з тої роботи я поїхала, зі мною розрахувалися за години , які я відпрацювала .

Знайшла іншу вакансію через інтернет , в курортному містечку на кордоні з Чехією , дуже гарний ресторан , чудовий шеф повар , але там сезон розпочинається з грудня , а я вже в той час маю їхати додому . Попрацювала 4 дні і знову у пошуки вакансії . Знову ж таки через інтернет знайшла польську фірму , яка офіційно безкоштовно працевлаштовує .

Зібрала речі і переїхала в інше місто , де і зараз працюю . Завтра вже буде останній день . Фірма повністю виконує свої обов’язки , зарплату отримую на карту чітко 15 числа , годин в праці стільки , як і обіцяли , дві перерви по 15 хвилин , досить гідні умови проживання . І що саме головне- зарплата від нашої фірми навіть більша , як що влаштовуєшся сам напряму.

Хочу ще одне сказати — крізь , де я працювала, не було жодної різниці між українцями і поляками . Є керівники як поляки , так і українці . У всіх одні і ті ж умови праці , всі виконують одну й ту саму работу . Так що шановні українці , даю одну пораду — ЯК ЩО ВИ ХОЧЕТЕ ПОЇХАТИ ТИМЧАСОВО ЗАРОБИТИ , ШУКАЙТЕ ФІРМИ , ЯКІ ЗА ЦЕ НЕ БЕРУТЬ З ВАС ГРОШІ ! Бо кожні копійки даються дуже важко і немає жодного сенсу комусь переплачувати .

Якщо є питання , з радістю допоможу і поділюся своїм досвідом абсолютно безкоштовно !

До зустрічі в Україні , але якось страшно повертатися .

Життя триває , тож подивимося , що буде далі !

р.s

Про наболіле . Про українців в Польщі . Більшість з тих , хто сьогодні працює в Польщі висилають гроші в Україну , щоб сплатити свої кредити та комунальні послуги ! У ВНИЗУ внизу.

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та у приміщенні

Галина Геннадіївна Однорог

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Про наболіле… Розкажу трохи про свій досвід роботи в Польщі. Найперше, що мене цікавило це… ВІДЕО