Ви тільки погляньте що трапилось у славнозвісній Феофанії! Немає слів… ФОТО

У Феофанії під забудову знищили горіховий сад і шматок лісу. Тітушки не допустили на ділянку поліцію, держекоінспектора та інспектора із благоустрою.

За п’ять днів на місці горіхового саду та самосійного лісу у Феофанії на вулиці академіка Лебедєва утворилася пустеля. Сад із дерев, різні види яких збирали звідусіль та висаджували вчені НАН, ще з повоєнних років, а також березовий гай та окремі дуби, також знищено. Зелена зона площею 7,7542 га за кілька днів зникла безслідно.

Вражаючі фото опублікувала у Фейсбук Анна Щербакова.

Місцеві мешканці намагалися протистояти вирубці, викликали поліцію, залучали експертів, та марно, ніхто не допоміг.

За словами архітекторки Світлани Корольонок, тітушки, які охороняли територію, узагалі не пустили поліцію, інспектора із благоустрою та інспекторів Держекоінспекції за огорожу.

За словами місцевих активістів із Органу самоорганізації населення «Будинковий комітет «Казка Феофанії», поліція не дуже і хотіла туди потрапити. Місцеві мешканці кажуть про змову НАН із забудовником «Інтербуд-ТМ», який входить до «КСМ-груп».

«Повний тріумф організованої злочинності! І повна нікчемність влади – поліції, прокуратури. За останні дні – мабуть вже сотні викликів поліції від громади». Слідчих на ділянку не пускають бандити. Здобули!», – написав на своїй сторінці журналіст та активіст Михайло Погребиський.

За словами Михайла, дерева продовжували пиляти і корчувати у присутності поліції, ніхто на слідчих узагалі не зважав.

Він також повідомив, що дозвіл на будівництво у забудовника є, а ось дозвільних документів на видалення зелених насаджень немає. Юрист НАНу повідомив активістам, що у них є акт. Однак, як з’ясувалося, акт списання дерев, який склала НАН, стосується лише горіхів, а ось інші дерева, які за багато років самі там виросли і кількісно вже переважали горіховий гай, у акті вказані не були. На ці дерева мав би бути акт від КО «Київзеленбуд», та їх спиляли без документів.

Окрім згаданої ділянки, НАН віддала під забудову ще дві ділянки у Голосіївському районі – на вул. Метрологічній 7, та на вул. Академіка Заболотного, 152.

Нагадаємо, що КМДА позивалася до суду на Академію наук, адже ділянки знаходяться у комунальній власності і розпоряджатися ними може лише місцева влада. Цього літа Господарський суд відмовив КМДА у задоволенні позову.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Ви тільки погляньте що трапилось у славнозвісній Феофанії! Немає слів… ФОТО