Новий «Чорнобиль»?! Знімки зі супутника ш0кували укpaїнців! Дивіться що там робиться

Росіяни розпиляли та здали на металобрухт сховища радіоактивних відходів під Донецьком. У Донецьку колись працював стратегічно важливий для України завод з виготовлення боєприпасів та промислової вибухівки – Донецький казенний завод хімічних виробів. У 2014 році він опинився в зоні бойових дій під обстрілами, там неодноразово лютували пожежі і горіли склади боєприпасів.

На території заводу знаходиться сховище радіоактивних відходів, на якому не дотримувалася жодна з норм правильного та адекватного поводження з небезпечними відходами.

До окупації сховище вже знаходилося в аварійному стані, а зараз це взагалі мінне поле. І тепер це сховище бездумно розпилюють на металобрухт.

Аналізуючи цю територію за допомогою супутникових знімків разом з Державним космічним агентством, ми виявили у безпосередній близькості від місця розташування головного могильника радіоактивних відходів (західна частина території заводу), земляні роботи, що проводились невстановленими особами.

Результатом цих робіт стала поява нового концентричного котловану діаметром близько 14 м поряд із раніше виявленим аналогічним котлованом.

Не складно зробити висновки, що окупаційна влада дала добро на знищення частини сховища і розпил резервуарів. Залишки радіоактивних відходів залишили просто неба. Це призведе до зараження ґрунтів та вод радіоактивними речовинами, найнебезпечніші з яких уран та плутоній.

Тож є висока вірогідність, що весь радіоактивний «бруд» може потрапити безпосередньо у Карлівське водосховище, де зберігаються запаси питної води Донецька. Водосховище знаходиться у менше ніж в 30 кілометрах від самого заводу!

Якщо людина споживає радіоактивно забруднену воду або вдихає радіоактивне повітря, радіонукліди можуть проникати у її організм, який помилково сприймає ці радіонукліди за природні елементи. У такому випадку стронцій-90 замінює стабільний кальцій в організмі, а цезій-137 – стабільний калій.

Таким чином, радіонукліди відкладаються у кістках і м’язах відповідно і опромінюють людину зсередини впродовж тривалого часу. Що призведе до захворювань та смерті.

Не знаю, чи розуміють це прибічники руського миру, але нам точно треба бити на сполох, та привертати увагу ЗМІ до цієї ситуації, бо якщо у людей з кранів потече заражена радіацією вода – рятувати їх вже буде пізно.

Разом з Державним космічним агентством ми підготували звіт щодо екологічних ризиків на окупованих територіях. Вищенаведена інформація – лише частина з того, що вдалося зафіксувати.

Єгор Фірсов

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Новий «Чорнобиль»?! Знімки зі супутника ш0кували укpaїнців! Дивіться що там робиться