Гроші не дадуть на руки: у Зеленського вказали на нюанс із виплатою тисячі гривень вакцинованим

Тисячу гривень, які президент Володимир Зеленський обіцяв усім вакцинованим двома дозами українцям, не даватимуть готівкою на руки. Ця сума буде своєрідним депозитом, який можна витратити на певний список послуг.

Про це повідомив у коментарі «Українській правді» речник глави держави Сергій Никифоров. За його словами, влада видає гроші людям, таким чином спонукаючи їх вакцинуватися, тобто «вбиваємо одним пострілом двох зайців».

«Адже це не живі гроші, їх не можна буде витратити на горілку та цигарки… Це буде в тому чи іншому вигляді якийсь сертифікат, цифровий ваучер чи депозит, або щось на зразок того, який можна буде витратити на певний перелік послуг та товарів», – пояснив спікер.Перелік сформований таким чином, щоб підтримати послуги, які, на думку влади, найбільше постраждали від карантинних обмежень. Це культурні заходи, театри, концерти, книги, кіно, туризм у межах України.

Людина за цим «сертифікатом» чи «депозитом» зможе обрати кілька послуг у рамках 1 тис. грн, наприклад, поїхати в інше місто, де відвідати музей чи спектакль, або якийсь інший культурний захід.

Як повідомлялося, напередодні Зеленський заявив, що повністю вакциновані українці зможуть отримати по 1 тисячі гривень через програму Дія. За ці кошти можна буде придбати абонемент до спортзали, витратити на концертні квитки чи подорожі всередині України.

Українці з гумором відреагували на обіцянку президента. У мережі почали постити різні фотожаби та тролити його ініціативу. Дехто навіть зобразив на тисячній купюрі портрет глави держави замість Володимира Вернадського.

Екснардеп Борислав Береза зазначив, що ідея непогана, але запізніла. А колишній прем’єр-міністр Володимир Гройсман нагадав, що таку ініціативу він пропонував ще два місяці тому.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Гроші не дадуть на руки: у Зеленського вказали на нюанс із виплатою тисячі гривень вакцинованим