Герої серед нас! 17-річний юнак врятував водія маршрутки і запобіг найсtpaшнішому ФОТО

У Мелітополі, що на Запоріжжі водію маршрутки стало зле за кермом. Автобус виїхав на зустрічку — усі пасажири були у небезпеці. Врятував ситуацію 17-річний пасажир, який був у салоні.

Сьогодні кілька мелітопольців, що їхали 11 маршрутом, можуть цілком вважати ще одним днем ​​народження. Вони дивом (і завдяки 17-річному пластуну) уникли травм.

Річ у тому, що водієві мікроавтобуса стало погано за кермом. Він втратив керування, машина почала з’їжджати на зустрічну смугу на жвавому проспекті. Запобігти катастрофі спробував 17-річний Олександр Оганьян

— Пасажири кричали «Водієві погано!», «Зупиняйте автобус!» — розповідає сайту «МВ» Олександр. — Я з кінця салону добіг до сидіння водія, вирулив на нашу смугу руху і зупинив маршрутку.

Далі хлопець викликав поліцію та «швидку» і до приїзду спецслужб разом із ще кількома пасажирами надавав водієві допомогу.

– Водія трясло, ми притримували йому щелепу та голову, щоб уникнути травм та асфіксії, – каже хлопець.

Уточнюю, чи вміє він керувати і звідки знає про правила порятунку людей.

Виявляється, Олександр навчається водінню, а тренінги з надання допомоги проходив на базі мелітопольської організації Пласту, членом якої він є вже другий рік.

— Проводимо такі вишколи досить часто. Ось з останнього важливого – про поведінку у критичних ситуаціях при аваріях та катастрофах, – розповіла заступник станичного мелітопольської організації «Пласт» Ганна Микільська.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Герої серед нас! 17-річний юнак врятував водія маршрутки і запобіг найсtpaшнішому ФОТО