В одеських лікарнях з’явилося поняття «черга в реанімацію» — Ножевнікова

Реанімаційні відділення одеських лікарень, які приймають пацієнтів з коронавірусом, практично повністю заповнені, у зв’язку з чим навіть з’явилося поняття «черга в реанімацію».

Як повідомила голова благодійного фонду «Корпорація монстрів» Катерина Ножевнікова, вільних реанімаційних місць одиниці.

За її даними, увечері 7 жовтня в Одесі було відкрито два нових відділення: в Єврейській лікарні — на 80 місць і новий корпус в п’ятій міській лікарні в парку Шевченка на 90 місць.

«І практично відразу вони майже заповнелись. За вчорашню добу по місту та області з 9 до 16:00 госпіталізовано 105 осіб! Одесити вже лежать в Біляївці, в Чорноморську і навіть везли одного важкого в Роздільну. Реанімаційних місць одиниці. І як тільки вони звільняються їх тут же займають. У нас тепер навіть з’явилося поняття «черга в реанімацію», — написала Ножевнікова.

Вона додала, що відкриття нових відділень не вирішує проблему напливу пацієнтів через брак лікарів.

Волонтер закликала всіх вакцинуватися, оскільки це єдиний спосіб не потрапити в статистику і не шукати собі місце в переповнених лікарнях.

«Нагадую, що в найнебезпечнішій групі ризику серед нас і з найнижчим рівнем вакцинації люди старше 65 років! І ще є час їх вакцинувати. Особливо тих, кого пронесло в перші хвилі. Дельта куди важче проходить, швидше розвивається, дає ускладнення не тільки на легені, але і на всі інші органи. Всього цього можна уникнути! », — підкреслила глава благодійного фонду.

Джерело

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

В одеських лікарнях з’явилося поняття «черга в реанімацію» — Ножевнікова