“На**й Україну! Це найгірша країна. 5 років пекла”: двоюрідна сестра Олега Сенцова опублікувала скандальний допис в мережі

Двоюрідна сестра українського режисера і колишнього політв’язня Кремля Олега Сенцова Наталія Каплан (Кочнева) назвала Україну “найгіршою країною для еміграції”. Журналістка обматюкала її і заявила, що нарешті повертається додому.

Пост про це жінка залишила 20 вересня у Facebook, повідомляє Obozrevatel. Зазначимо, що до 2019 року вона була громадянкою Росії, а потім указом президента України отримала українське громадянство.

“На*уй Україну. Здається, це найгірша країна для еміграції. Не приїжджайте сюди. 5 років пекла. А я рада, що пакую валізи й повертаюся додому”, – написала Каплан.

Під цією заявою зібралося кілька сотень коментарів. Багато підписників цікавилися причиною такого вчинку жінки. Інші висловлювалися нецензурно на її адресу, бажали “щасливої дороги” і якнайшвидшого повернення в РФ.

Деякі ж припустили, що, можливо, сторінку сестри Сенцова в соцмережі просто зламали. Однак в коментарях вона підкреслила, що це не так.

“Мене не зламали. Але я тут буквально вмираю. Я не можу тут жити. І нехай це буде для українців доказом, що не брати”, – зазначила Каплан.

Після хвилі критики вона написала ще кілька образливих постів, побажавши, щоб українці відписалися від її сторінки. Також запевнила, що навіть після повернення в Росію главі цієї країни Володимиру Путіну “не продасться”.

“Україна посилала мене на*уй 5 років, а я всього лише пост у ФБ проти написала. Так відпишіться ви вже. Путіну не продамся, він для мене ворог куди довше, ніж для України”, “Ой, від мене образливо відписуються. та шо я можу вам казати: не*уй шастати. Якщо ви підписалися на мене заради Сенцова, відписуйтеся вже, взагалі-то він вийшов. Якщо вам ще шо від мене треба, так і скажіть (українську розумію, хоч для мене це і іноземна). Я не буду далі розписуватися, все одно ні*уя не зрозумієте. Я чужа, змиріться і дійте за власною совістю (хоча, кому я тут про совість розповідаю)”, – підсумувала Каплан.

Сам Сенцов слова сестри поки не прокоментував.

Наталія Каплан – двоюрідна сестра Олега Сенцова. Справжнє прізвище – Кочнева, псевдонім Каплан, за її словами, їй дав редактор, ще в 1999 році.

Після незаконного арешту Сенцова Наталія розгорнула велику правозахисну діяльність, розповідала про нього на різних платформах, вела блог, брала участь у зарубіжних поїздках. У 2017 році переїхала до Києва, до цього жила в Москві. Працювала журналісткою.

1 грудня 2018 року міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч урочисто в Києві вручив сестрі на той момент засудженого в Росії українського режисера нагороду польського зовнішньополітичного відомства “За людську гідність” (Pro Dignitate Humane).

Того ж року в Каплан, яка мала громадянство Росії, виникли труднощі з отриманням тимчасового дозволу на проживання в Україні. А вже 17 травня 2019-го вона стала громадянкою України. Про відповідний указ п’ятого президента Петра Порошенка жінка повідомляла у Facebook.

“Сталося! Я громадянка України!” – радісно писала вона, не розповідаючи подробиці отримання українського громадянства. Пізніше жінка ділилася планами вивчити українську мову.

Наталія Каплан багато робила для того, щоб про її брата, який був у кремлівському полоні, дізналося якомога більше людей. Після звільнення Сенцова вона говорила, що опинилася в лікарні з депресією і повним емоційним вигоранням.

У соцмережі розповідала, чому поїхала з Росії, кажучи, що стала вигнанкою у своїй країні, багато людей припинили з нею спілкування. Вона неодноразово зізнавалася в коханні до України.

Під час пандемії коронавірусу Каплан довгий час прожила в Грузії. Нині відповідає на сотні коментарів, якими завалили її підписники після постів із образами на адресу України, водночас закликає “не приплітати сюди Сенцова”.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“На**й Україну! Це найгірша країна. 5 років пекла”: двоюрідна сестра Олега Сенцова опублікувала скандальний допис в мережі