Терміново! Коболєв в шоці – в СБУ визнали – офіційна відповідь. “Не відкривали” – країна гуде

Служба безпеки України заявила, що не відкривала провадження проти “Нафтогазу” після аудиту, який виявив порушення на більш ніж 200 мдрд гривень.

Про це йдеться у відповіді СБУ на запит “Радіо Свобода”.

«За результатами розгляду матеріалів ревізії зазначеного вами акціонерного товариства, спрямованих Державної аудиторською службою на адресу СБ України слідчими органів безпеки кримінальні провадження не реєструвалися», — заявили в СБУ.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що проти керівництва НАК “Нафтогаз” відкрили кримінальне провадження, яке побудоване на звинуваченнях у державній зраді.

“Справа стосується діяльності менеджменту компанії. Але важко розслідувати діяльність менеджменту без прізвища Коболєв. Вона побудована на звинуваченнях у державній зраді. Коли вона відкрита, я не знаю. Папери з цього приводу отримав сьогодні”, — розповідає Коболєв.

Коболєв каже, що у компанії це сприймають як “дуже наполегливе запрошення до публічної дискусії”.

“Ми готові це запрошення прийняти. Нам немає чого приховувати. І щодо державного аудиту щодо резерву боргів, і щодо всіх інших питань ми абсолютно відкриті”, — запевняє він.

Голова правління каже, що збився з ліку кримінальних справ щодо “Нафтогазу”.

“Я особисто перестав рахувати після того, як у 2018 році особисто мене оштрафували на 8 мільярдів гривень. Такий штраф мені, як фізичній особі, виписала Державна митниця. Потім у судах ми змогли довести, що підстав для штрафування не було і цей штраф некоректний”, — згадує Коболєв.

Нагадаємо, аудит НАК “Нафтогаз” виявив масштабні порушення та неефективні управлінські рішення, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення.

Причиною скандалу з аудитом НАК «Нафтогаз України» стали зобов’язання компанії використовувати міжнародні стандарти бухгалтерської звітності, а також спецзобов’язання з продажу газу населенню, заявив глава НАК Андрій Коболєв.

Консолідований чистий збиток НАК «Нафтогаз України» в першому півріччі 2020 року склав 11,5 мільярдів гривень. За аналогічний період минулого року було отримано 17,6 мільярдів гривень прибутку.

Джерело:korupciya.com

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Терміново! Коболєв в шоці – в СБУ визнали – офіційна відповідь. “Не відкривали” – країна гуде