Лукашенко догрався: Європа з сьогоднішнього дня розпочала відгородження від Білорусі колючим дротом, а Латвія приступає до будівництва паркану

Латвія слідом за Литвою розпочала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю для стримування потоку мігрантів.

Європа стрімко відгороджується колючим дротом від Білорусі, де при владі перебуває самопроголошений президент Олександр Лукашенко. Будівництво великого забору на кордоні початку Латвія.

Про це повідомила глава МВС Латвії Марія Голубєва журналістам.

Латвійці мають намір звести паркан на всьому протязі білоруського кордону, а це 37 км. Вартість проекту вже оцінили в 2 млн євро.

Латвія буде третьою країною, яка будує загородження на білоруському кордоні. Раніше до зведення приступили Литва і Польща, які зіткнулися з потоком мігрантів з сусідньої країни.

“З боку Білорусі досить організованим чином ці мігранти доставляються до нашого кордону. З того боку озброєні люди намагаються зробити так, щоб вони переходили до нас через кордон нелегально”, – заявила журналістам Голубєва.

Вона підтвердила причетність силових структур Білорусі до цих подій.

Глава МВС Латвії також повідомила, що режим Лукашенка приступив до перекидання мігрантів після історії із захопленням цивільного літака.

“Білорусь сьогодні діє як розбійницький режим”, – констатувала Голубєва.

Варто зазначити, що з початку року в Латвії з Білорусі спробували проникнути 377 нелегалів. В основному це були жителі Іраку та африканських країн. Латвійці пустили до себе обмежену кількість громадян.

За матеріалами dialog.ua

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Лукашенко догрався: Європа з сьогоднішнього дня розпочала відгородження від Білорусі колючим дротом, а Латвія приступає до будівництва паркану