Всього 2 години мені знадобилося, щоб закрутити 24 банки огірків: всі, хто їх скуштував, маринують тільки так – незвичайний рецепт

Всього 2 години мені знадобилося, щоб закрутити 24 банки  огірків: всі, хто їх скуштував, маринують тільки так – ділюсь своїм незвичайним рецептом! Тому обов’язково збережіть та приготуйте ці смачні, хрумкі огірочки для своєї сім’ї.

Я до зими готуюся завжди ґрунтовно, і напевно, мої читачі помітили, що заготовляю різні  овочі, у великих обсягах. Любимо ми з сім’єю, холодного зимового вечора смачно поїсти на кухні. Ось і  огірки. Я їх не тільки солю, а й мариную. Сьогодні саме рецепт  маринованих огірків огірків я вам пропоную за не зовсім звичайним рецептом. Якщо цікаво, запрошую до себе на кухню, де розповім і покажу, як я швидко мариную огірки.

Інгредієнти:

На 700 грамову банку:

  • Огірки
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Чорний перець – 5-7 горошин
  • Запашний перець – 3 горошини
  • Цукор – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Оцет 9% на 5 л каструлю 1.5 л оцту
  • Окріп

Приготування:

  1. Я наперед простерилізувала банки, прокип’ятила кришки. Я у своєму рецепті використовую 700 грамові банки, так як  огірки у мене дрібні. Але можна використовувати банки будь-якого розміру. Нарізаю в кожну банку часник. Додаю чорний та запашний перець горошком. Лавровий лист і по півтори чайної ложки цукру та солі.
  2. У велику каструлю вливаю  оцет і ставлю на плиту. Двері на кухню прикриваю і відчиняю вікна, щоб пара від  оцту вивітрювалася.
  3.  Оцту не даю закипіти. Як з’являться бульбашки, викладаю порційно огірки та помішуючи бланширую до зміни кольору з яскраво зеленого на блідий.
  4. Залежно від розміру  огірків, час бланшування може змінюватися. Якщо огірки дуже дрібні, знадобиться хвилина, якщо більше від 2 до 5 хвилин. Важливо не дати закипіти оцту. Готові огірки складаю у підготовлені банки якомога щільніше. А в каструлю на плиті викладаю чергову партію  огірків.
  5. У повні банки з огірками заливаю окріп, що закипів.
  6. Закручую банки і струшую, щоб розчинити сіль і цукор. Перевертаю вгору дном і відправляю остигати під теплу ковдру.
  7. Повірте, такі  мариновані огірки будуть на радість усім, хто їх спробують. І обов’язково з вас вимагатимуть рецепт. Я заготовляю вже багато років саме так.
Всього 2 години мені знадобилося, щоб закрутити 24 банки огірків: всі, хто їх скуштував, маринують тільки так – незвичайний рецепт
” Море Порошенка захиталося”: Справа вже пішла: після тижня простою. Нарешті