Ми довго думали і все таки вирішили.. Україна прийме біженців з Афганістану

Після того, як Афганістан перейшов під контроль ісламістського руху “Талібан”, багато хто з місцевих жителів захотів покинути країну. Однією з держав, готових прийняти афганських біженців, стала Україна.

Про те, що наша країна зробила таку пропозицію, під час брифінгу повідомив представник Державного департаменту США Нед Прайс. Він зазначив, що Україна може прийняти афганців “з групи ризику”, які співпрацювали зі США.

З такою самою пропозицією виступили Албанія, Канада, Колумбія, Коста-Ріка, Чилі, Косово, Північна Македонія, Мексика, Польща, Катар, Руанда і Уганда.

Крім того, низка країн уже стали або незабаром також стануть транзитом для біженців з Афганістану на їхньому шляху до безпечних місць: Бахрейн, Данія, Німеччина, Італія, Казахстан, Кувейт, Катар, Таджикистан, Туреччина, ОАЕ, Великобританія та Узбекистан.

У Вашингтоні подякували всім перерахованим вище державам за надану допомогу і зазначили, що Штати пишаються співпрацею з ними в “загальній підтримці афганського народу”.

“Ми дуже натхнені тим, що інші країни також розглядають можливість надання додаткової підтримки. І це те, чому ми продовжимо приділяти увагу”, – сказав Прайс.

Він додав, що, починаючи з 14 серпня, на американських військових літаках з Афганістану евакуювали близько 13 тисяч осіб.

За матеріалами з сайту obozrevatel.com

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Ми довго думали і все таки вирішили.. Україна прийме біженців з Афганістану