35хв назад Зеленський дотримав слово-11 вироків щодо 14 осіб! “Саджати будемо”: приблизно 300 справ

Протягом перших шести місяців 2021 року в Україні з’явилися вироки Вищого антикорупційного суду (ВАКС), пов’язані з реальним позбавленням волі. Про це 9 серпня розповів директор НАБУ Артем Ситник на пресконференції в Києві за підсумками діяльності Національного антикорупційного бюро України.

Зазначимо, що трансляція відбувалася на YouTube-каналі агентства “Укрінформ”.

“На сьогоднішній день ситуація кардинально змінилася, і я думаю, що це буде тенденція, яка буде тільки збільшуватися”, – сказав Ситник.

Він заявив, що є “десятки вироків антикорупційного суду, пов’язаних із “посадками”.

“11 вироків щодо 14 осіб набули чинності. Тобто це вироки, які пройшли вже і апеляційну інстанцію, і деякі вже пройшли й Верховний Суд. І зараз уже є вироки, які набрали чинності щодо чотирьох суддів, чотирьох керівників великих державних підприємств, двох посадовців прокуратури (один із них – працівник Генеральної прокуратури), двох керівників органів місцевого самоврядування”, – зазначив глава НАБУ.

Особливо Ситник очікує на вироки ВАКС у тих справах, до яких прикута громадська увага.

“На сьогоднішній день приблизно 300 справ очікують розгляду в суді, і я думаю, що ця тенденція буде тільки збільшуватися”, – заявив Ситник.

Нагадаємо, як йдеться у звіті, опублікованому на сайті бюро 9 серпня, у першому півріччі НАБУ і САП розпочали розслідування у 336 кримінальних провадженнях, повідомили про підозру 42 осіб, скерували до суду 25 обвинувальних актів щодо 43 осіб.

Економічний ефект від діяльності НАБУ і САП у січні – червні становив 1,85 млрд грн – майже стільки само, скільки протягом усього минулого року, підкреслили в антикорупційному бюро.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

35хв назад Зеленський дотримав слово-11 вироків щодо 14 осіб! “Саджати будемо”: приблизно 300 справ