Відео. До 14 років неосудний: як покарають хлопця, якого підозрюють у вбивстві 6-річної дівчинки під Харковом

13-річного підлітка помістили на 30 днів у приймальник-розподільник.

Підозрюваному у вбивстві 6-річної Мирослави Третяк суд обрав запобіжний захід. 13-річного підлітка на місяць помістили в приймальник-розподільник для неповнолітніх.

Про це повідомили в прес-службі Харківської обласної прокуратури.

“Вовчанським районним судом Харківської області задоволено клопотання про застосування до 13-річному підлітку запобіжного заходу у вигляді поміщення його до приймальника-розподільника для дітей строком на 30 днів”, – підкреслили в обласній прокуратурі.

Відзначимо, що через вік, підлітка не зможуть відправити за ґрати, якщо в суді буде доведена його вина. Максимальне покарання за вбивство – примусове перевиховання в спецприймальнику протягом трьох років.

“В даний час він є основним підозрюваним у скоєнні злочину. Він гуляв з дівчинкою до її зникнення. Вік кримінальної відповідальності настає з 14 років. До цього віку дитина, яка вчинила злочин, не може бути відданий обмеження свободи, до нього можуть бути застосовані тільки заходи виховного характеру “,прес-секретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Цікаво, що вік на момент скоєння злочину залишається фіксованим. Тобто в разі, якщо судові розгляди затягнуться на рік і хлопцеві на момент оголошення вироку буде вже 14 років – він все одно буде поміщений в приймач-розподільник

“Вік фігуранта розглядається станом на момент вчинення злочину. Якщо будуть затягуватися терміни – це значення НЕ матиме, бо вік є фіксованим. у свою чергу, якщо в діях батьків хлопчика буде виявлена недбалість по відношенню до його аморальних вчинків, тоді правоохоронці можуть прийняти відповідні акти і по відношенню до них “, – додали в обласній прокуратурі.

Вже по закінченню трьох років керівництво приймача визначить, перевиховався чи підліток . Якщо немає – термін його утримання можуть продовжити.

За матеріалами з сайту tsn.ua

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Відео. До 14 років неосудний: як покарають хлопця, якого підозрюють у вбивстві 6-річної дівчинки під Харковом