Прямо і ці хвилини! Порошенко не чекав – взяли під варту : так просто з рук не зійде. Країна на ногах!

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому заступнику міністра оборони Ігорю Павловському. Справа стосується поставок для Збройних сил України військової техніки низької якості.

Так, Павловського взяли під варту на 2 місяціз можливістю внести заставу розміром 500 мільйонів гривень.

Зауважимо, запобіжний захід Павловському намагались обрати весь минулий тиждень, але засідання щодня переносили.

До слова, Павловському раніше висували підозри в справах НАБУ із закупівлі палива і вантажних автомобілів для армії.

Адвокат Павловського Ростислав Кравець розповів, що захист вважає це рішення політичним та готує апеляцію і скаргу в ЄСПЛ, повідомляє “Прямий”.

Нагадаємо, 2 липня слідчі ДБР повідомили Павловському про підозру в змові та організації постачання до армійських підрозділів протягом 2016-2018 років військової техніки низької якості.

Окрім Павловського, у справі фігурують ще троє людей: голова правління заводу «Кузня на Рибальському» Валерій Шандра і двоє колишніх начальників одного з профільних департаментів міністерства оборони. Їм усім уже обрали запобіжні заходи. Загальна сума застави для всіх фігурантів перевищує 1,8 мільярда гривень.

Як стверджує Державне бюро розслідувань, протягом 2016-2018 років посадовці Міноборони спільно із заводом «Кузня на Рибальському» організували постачання бойових катерів «Кентавр» і машин швидкої допомоги. Ця техніка нібито не відповідала вимогам і не могла використовуватися в Збройних силах.

ДБР оцінює збитки від нібито незаконних дій у суму в понад 475 мільйонів гривень. Слідство у справі ще триває. У разі доведення провини фігурантам загрожує від семи до десяти років позбавлення волі.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Прямо і ці хвилини! Порошенко не чекав – взяли під варту : так просто з рук не зійде. Країна на ногах!