Під Києвом стоматолог видaлив дівчинці 12 зубів без згоди батьків – мама пpигoлoмшeнa діями лікарів і готує позов до суду

12 молочних зубів у 9-річної дівчинки видалили стоматологи на Київщині. Зробили це, за словами мами, без її згоди і навіть після прохання зачекати із видаленням. Навіщо і скільки зрештою довелось заплатити за таку операцію

9-річна Ніка тулиться до мами. Як і більшість дітей, вона раніше боялася стоматологів. Тепер розуміє — не дарма.

Через страх Ніки дантистів, батьки знайшли приватну клініку в рідному Ірпені. Там обіцяли видалити зуб безболісно і під загальним наркозом. Щоправда, коли оглядають дівчинку пропонують видалити додатково ще 2 зуби. Поруч із тим що болів. Мама ставить підпис на договорі, але не одразу звертає увагу — графа про кількість зубів пропущена.

Дитину вводять у наркоз. Операція. Мамі знову пропонують видалити, але на цей раз геть усі молочні зуби дитини. Дозволу Надія не дає. Відходить зробити дзвінок іншому лікареві. А після — повертається і просить зупинити операцію. Пізно.

Після цього мамі видали рахунок — 13 тисяч гривень.

Співвласники клініки ТСН переконують у протилежному — мама знала про видалення 12-ти зубів. Кажуть, на консультації пропонували їх вилікувати.

Чи не вважають вони таку операцію, коли дитині одночасно видаляють 12 зубів, складною та травматичною. Лікарі відповідають, що ні. Навпаки вважають, що допомогли дитині. За їхньою версією, зуби були з карієсом і з часом вони все одно б заважали росту постійних.

Ми показуємо знімки Ніки стоматологу іншої клініки. Зазвичай, з етичних міркувань, лікарі не коментують дії своїх колег. Утім, якими були б його поради, якби до нього привели таку пацієнтку.

Без видалених зубів зараз, каже стоматолог, в дівчинки, можуть не вирости постійні.

“Зубчики не знають куди лізти. Вони лізуть туди де відчувають тиск. І якщо там тиску вже немає — вони будуть лізти куди завгодно”, — зазначає він.

Після операції мама Ніки теж уже відвідала інших лікарів, які радять тимчасово встановити протези. Паралельно родина найняла адвоката.

“Ми підготували офіційний лист-претензію до стоматологічної клініки. Вони надали відповідь, де вказали, що праві. Наразі ми підготували скаргу в Міністерство охорони здоров’я, для того щоб ініціювати клініко-експертну комісію, яка буде визначати характер порушень і допущених помилок”, — розповів адвокат, фахівець з медичного права Кирило Тарковський.

Якщо ж і після клініка не визнає провину, подаватимуть заяву до суду. У Ніки ж тим часом уже прорізаються три постійних зуби. Щоправда, до протезу на місці видалених зубів поки що вимушено стоїть спеціальна резинка.

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Під Києвом стоматолог видaлив дівчинці 12 зубів без згоди батьків – мама пpигoлoмшeнa діями лікарів і готує позов до суду