“Він хоче великої вiйни? Нехай готується”: Пyтiн через aрeшт Мeдвeдчyкa “пpигpозив” Зeлeнcькoмy і прямо натякнув на “ответку”

Президент Росії Володимир Путін анонсував “асиметричну відповідь” на кримінальну справу в Україні щодо свого кума Віктора Медведчука.

Президент РФ Володимир Путін 14 березня особисто прокоментував кримінальну справу, фігурантом якої в Україні став його кум і лідер партії “ОТЗЖ” Віктор Медведчук. Планується два “удари”. Про це в своєму блозі Telegram написав відомий російський політтехнолог Станіслав Бєлковський, передає Діалог.UA

Бєлковський нагадав, що Медведчук є “близьким другом, родичем і однодумцем” Путіна. У зв’язку з цим звинувачення лідера “ОТЗЖ” в державній зраді у Кремлі сприйняли дуже болісно. Доказом цього стало те, що Путін особисто прокоментував ситуацію на засіданні Радбезу 14 травня. На думку політтехнолога, Путін чітко озвучив два “асиметричних відповіді” на кримінальне переслідування Медведчука. Це “гоніння-санкції проти окремих … росіян, хто (взаємо) вигідно співпрацює з Україною”, а також оприлюднення якихось “делікатних даних про секретні … ділові інтереси правлячої еліти України в РФ взагалі і в Криму особливо”.

“Ой, що буде з серіалом” папік “, який студія” Квартал 95 “продає структурам Юрія Ковальчука? Стежимо із завмиранням серця”, – написав Бєлковський. ЩО ВІДОМО? 11 травня генпрокурор України підписала підозра в зраді лідера “ОТЗЖ” Віктору Медведчуку і його “правій руці” депутату Ради Тарасу Козаку. Останній, за даними СБУ, втік до Росії і “повертатися не збирається”.

Медведчук і Козак стали фігурантами трьох “кейсів”. Перший стосується передачі РФ таємних військових відомостей, другий – захоплення Росією українського родовища на шельфі Чорного моря. Третє – це так званий проект “Луч” по створенню мережі агентів впливу в Україні. 13 травня відбувся перший суд у справі Медведчука. На ньому лідеру “ОТЗЖ” обрали запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт строком на 2 місяці. Відомо, що на главу проросійських сил в Україні наділи електронний браслет стеження.

Діалог

Добавить комментарий

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“Він хоче великої вiйни? Нехай готується”: Пyтiн через aрeшт Мeдвeдчyкa “пpигpозив” Зeлeнcькoмy і прямо натякнув на “ответку”